enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Halka Arzına Rekor Talep

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Halka Arzına Rekor Talep
30 Mart 2023
878
A+
A-

Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum liderliğini üstlendiği halka arzın 8-9-10 Mart tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinde yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 442 bin 795 yatırımcı 76 milyar TL’lik talep oluşturdu. Toplam talep, halka arzda tahsis edilen 3.3 milyar TL’nin 23 katına ulaşırken, Akfen Yenilenebilir Enerji son yılların en büyük halka arzlarından birine imza attı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını Türkiye ekonomisine kazandırmak üzere yatırımlarını aralıksız sürdüren Akfen Yenilenebilir Enerji’nin halka arzına yatırımcılar rekor ilgi gösterdi.

Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum liderliğini üstlendiği halka arzda Akfen Yenilenebilir Enerji’nin yüzde 33,5’lik payının halka açılması için 8-9-10 Mart tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinde tüm yatırımcı kategorilerinden toplam 76.213.831.346,80 TL’lik talep alınırken, bu rakam halka arz büyüklüğü 3.335.632.889 TL’nin 22,84 katı olarak gerçekleşti.

Akfen Halka Arzına Rekor Talep - Sanayi Gazetesi

Akfen Yenilenebilir Enerji halka arzında yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen paylara 91,1 katı, Akfen Grubu çalışanlarına tahsis edilen paylara 1,4 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen paylara 18 katı ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilen paylara ise 1,9 katı talep geldi.

Ortaya çıkan sonuçlar bakımından son yılların en büyük halka arzlarından birine imza atıldı.

Akfen Yenilenebilir Enerji hisselerine 23 kat fazla talep

Tamamı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, halka arza yönelik 3 günlük talep toplama dönemi sonucunda karşılaştıkları yoğun yatırımcı ilgisi ile karşılaştıkların, bundan dolayı çok gururlu olduklarını ifade etti.

Karabeyoğlu, “Güçlü finansal tabloları ile tamamı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yapan, Türkiye’nin çeşitli coğrafi bölgelerine dağılmış genç ve temiz enerji portföyümüze yerli ve yabancı yatırımcının ilgisi çok büyük oldu. Son yılların en büyük hakla arzlarından birisine imza atmaktan dolayı gururluyuz. Ülkemizin ve şirketimizin geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olarak kabul ettiğimiz bu ilgi için yatırımcılara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.