enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Halka Arzına Rekor Talep

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Halka Arzına Rekor Talep
30 Mart 2023
878
A+
A-

Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum liderliğini üstlendiği halka arzın 8-9-10 Mart tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinde yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 442 bin 795 yatırımcı 76 milyar TL’lik talep oluşturdu. Toplam talep, halka arzda tahsis edilen 3.3 milyar TL’nin 23 katına ulaşırken, Akfen Yenilenebilir Enerji son yılların en büyük halka arzlarından birine imza attı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını Türkiye ekonomisine kazandırmak üzere yatırımlarını aralıksız sürdüren Akfen Yenilenebilir Enerji’nin halka arzına yatırımcılar rekor ilgi gösterdi.

Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum liderliğini üstlendiği halka arzda Akfen Yenilenebilir Enerji’nin yüzde 33,5’lik payının halka açılması için 8-9-10 Mart tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinde tüm yatırımcı kategorilerinden toplam 76.213.831.346,80 TL’lik talep alınırken, bu rakam halka arz büyüklüğü 3.335.632.889 TL’nin 22,84 katı olarak gerçekleşti.

Akfen Halka Arzına Rekor Talep - Sanayi Gazetesi

Akfen Yenilenebilir Enerji halka arzında yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen paylara 91,1 katı, Akfen Grubu çalışanlarına tahsis edilen paylara 1,4 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen paylara 18 katı ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilen paylara ise 1,9 katı talep geldi.

Ortaya çıkan sonuçlar bakımından son yılların en büyük halka arzlarından birine imza atıldı.

Akfen Yenilenebilir Enerji hisselerine 23 kat fazla talep

Tamamı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, halka arza yönelik 3 günlük talep toplama dönemi sonucunda karşılaştıkları yoğun yatırımcı ilgisi ile karşılaştıkların, bundan dolayı çok gururlu olduklarını ifade etti.

Karabeyoğlu, “Güçlü finansal tabloları ile tamamı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yapan, Türkiye’nin çeşitli coğrafi bölgelerine dağılmış genç ve temiz enerji portföyümüze yerli ve yabancı yatırımcının ilgisi çok büyük oldu. Son yılların en büyük hakla arzlarından birisine imza atmaktan dolayı gururluyuz. Ülkemizin ve şirketimizin geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olarak kabul ettiğimiz bu ilgi için yatırımcılara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.