enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:40 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye milli ve tarihi bir hedeftir
00:40 Prof. Dr. Betül Tavil, Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır
00:32 Kuzey Koridoru’nun Durumu ve Orta Koridor’a Etkisi…
00:32 Fidan’ın Tahran Ziyareti: Yeni Bir Dönemin Başlangıcı mı? Türk uzman Doç. Dr. Yeşim Demir yanıt verdi
00:30 Prof. Dr. Ebru Öcalır, “Buna ulaşım problemi olarak bakmalıyız”
00:28 Her Şey Mübah Siyaseti
00:26 Türk Dünyasının Birlik Yolculuğu: Türk Devletleri Teşkilatı
00:25 Trump-MBS Zirvesinin Şifreleri
00:19 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak…
00:11 CHP’nin Avrupa’nın çöküşüyle bütünleşme programı 1 – CHP’nin müjdesi: Ülkemize güneş Batıdan doğacak!
00:07 İznik: Hristiyan Dogmasından Türk-İslam Medeniyetine Egemenlik, Hafıza ve Diplomasi
11:27 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:10 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:44 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akademide Etik Derneği (AKETDER),“Esnaf ve Sanatkârlar Etik İlkeleri”ni belirleme çalışmasını tamamladı

Akademide Etik Derneği (AKETDER),“Esnaf ve Sanatkârlar Etik İlkeleri”ni belirleme çalışmasını tamamladı
22 Aralık 2021
795
A+
A-

YALOVA-UHA HABER / Akademide Etik Derneği (AKETDER) büyük bir özenle, “Esnaf ve Sanatkârlar Etik İlkeleri”ni” belirlemeyle ilgili çalışmasını tamamladı.

Akademide Etik Derneği'nden (AKETDER) Akademik Etik Araştırması - (UHA) Uluslararası Haber AjansıAkademide Etik Derneği (AKETDER) Başkanı ve Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Apaydın,“Esnaf ve Sanatkârlar Etik İlkeleri”ni belirlemeyle ilgili çalışması hakkında (UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘na bilgi verdi.

Prof. Dr. Apaydın, öncelikle ilkeleri belirlemek için bir süreç tasarlandığını ve adım adım bu sürecin takip edildiğini hatırlatarak, bu süreçte ilk olarak 108 akademisyenden görüş toplandıktan sonra beş kişilik düzenleme kurulu ile öneriler tasnif edilerek taslak bir metin oluşturulduğunu ifade etti.

2019 esnaf için toparlanma yılı olacak

Daha sonra bu taslak metin çok daha fazla akademisyene, esnafa, esnaf ve sanatkârlar odaları ile ilgili kişiler ve vatandaşlardan oluşan kitleye ulaştırılarak tekrar görüşlerin alındığını açıklayan Prof. Dr. Fahri Apaydın, gelen öneriler çerçevesinde de gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra nihayetinde 15 maddelik “Esnaf ve Sanatkârlar Etik İlkeleri” nin belirlendiğini belirtti. 

Esnafa finansman desteği

Prof. Dr. Apaydın, Akademide Etik Derneği’ne de (AKETDER) esnaf ve sanatkârlar için ilkeleri belirleme yönünde talep geldiğinde bunun akademisyenler için önemli bir sorumluluk olduğunu düşünerek büyük bir heyecanla öneriyi kabul ettiklerini açıkladı.

Esnaf bayramdan önce iki gün "açılma" istiyor

“Bizi heyecanlandıran en önemli unsurlardan biri ise toplum hayatında çok önemli yerleri olan esnaf ve sanatkârlarla ilgili bilimsel bir çalışma yürütecek olmamız oldu” diyen Prof. Dr. Fahri Apaydın, “Gerçekten de hayatımızın her noktasında var olan ve bize hayati katma değer sağlayan esnaf ve sanatkârlar ülke ekonomisinin de hem sağladıkları istihdam hem kalkınmaya destekleri ile bel kemiğini oluşturmaktalar. Ancak onların hayatımızdaki rolü ekonomiyle ilgili olmanın çok ötesinde. Onlar çoğu zaman bizler için sadece ürün satan kişiler değiller aynı zamanda danışman, arkadaş ve dostlardı da. Bu açıdan toplumun her bireyine doğrudan katkı sağlayacağından bu çalışma çok değerli ve özel” olduğunu belirtti.  

Arsin Esnaf Odası Seçime Gidiyor | Arsin Haber

“Etik ilkeler toplumsal değerlerimizin yansıması, sözlerimize ve davranışlarımıza yön veren rehberlerdir” açıklamasında bulunan Akademide Etik Derneği (AKETDER) Başkanı Prof. Dr. Apaydın, şunları söyledi:

“Kimi zaman etik ilkeler toplumda gelişmesi istenen değerleri de kapsayabilmektedir. Esnaf ve sanatkârlar etik ilkelerini belirlerken temel hareket noktamız Ahilik Kültürü ile modern yönetim ilkelerini esnaf ve sanatkârlar için uyarlamak olmuştur. Bu kapsamda ilkeleri belirlemede Ahilik Kültürü’nün değerleri bize çok önemli ışık tutmuştur. İlkeleri belirlerken yine esnafla yaşanan deneyimler de yol gösterici olmuştur. Genelde esnaf ve sanatkârların zaten belirlenen ilkeler çerçevesinde faaliyet yürüttükleri söylenebilir. Bu açıdan belirlenen ilkelerin onlar tarafından kolaylıkla kabul göreceğini ve daha fazla bilinçli ve özenli faaliyet göstermelerine katkıda bulunacağına inanıyoruz”.   

Mutlu; “Yalova'da kazanılan para Yalova'da kalmalı”

Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Mutlu

Prof. Dr. Fahri Apaydın, Akademide Etik Derneği’nden (AKETDER) “Esnaf ve Sanatkârlar Etik İlkeleri”ni belirlemek için talebde bulunan Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Mutlu’ya ve görüş bildiren Esnaf ve Sanatkârlar odaları temsilcilerine de teşekkür etti.

Prof. Dr. Apaydın, ayrıca görüşlerini kendileriyle paylaşarak ufuk kazandıran 108 akademisyen ve sonrasında da görüş bildiren vatandaşlara, Düzenleme Kurulu üyelerinden Doç. Dr. Birsel Ayberk, Doç. Dr. Dilek Sağlık Özçam, Dr. Öğr. Üyesi Semra Tican Başaran ve Dr. Öğr. Üyesi Deniz Akgül’e de özellikle teşekkür etti.

Akademide Etik Derneği (AKETDER) olarak ülkemiz için hayırlı bir çalışma yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Prof. Dr. Fahri Apaydın, ayrıca etik ilkelere açıklama yazan Prof. Dr. Emel Koç, Prof. Dr. Nuran Erol Işık, Prof. Dr. Songül Tümkaya, Doç. Dr. Öznur Bozkurt, Doç. Dr. Gül Erkol Bayram, Doç. Dr. Abdullah Çalışkan, Doç. Dr. Zahide Bayer Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Akgül ve Dr. İpek Kışlalı’ya da teşekkür etti.

Akademide Etik Derneği (AKETDER) Başkanı ve Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Apaydın, “Esnaf ve sanatkârlar için belirlenen bu ilkelerin esnaf ve sanatkârlara ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum” şeklinde kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 22 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.