enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: “AK Parti ile hizmet belediyeciliği başladı”

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: “AK Parti ile hizmet belediyeciliği başladı”
9 Kasım 2022
180
A+
A-

Türkiye’nin yerli ve milli haber kanalı A Haber tarafından Turkuvaz Medya Merkezi’nde “21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi”nde, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin özel konuk olarak yer aldığı katılımıyla gerçekleştirilenTürk Belediyeciliğinin Gelişim Sürecinde Ak Parti Modeli ve 2024 Yerel Seçimlerikonulu özel oturumunda konuştu.

fatihmem.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/34/10/254687/...TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, A Haber Spikeri Merve Türkay ve A News Haber ve Yayın Koordinatörü Orhan Sali’nin sorularını cevaplayan Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te belediye başkanı seçilmesiyle hizmet belediyeciliğinin başladığını söyledi.

Özhaseki, “Gerçekten hizmet ettik. Biz ‘Hizmet edeceğiz, kimseyi ayırmayacağız, mazeret üretmeyeceğiz ve çalışacağız’ dedik. Biz böyle başladık. Hizmet belediyeciliğinin nasıl yapılacağı konusunda güzel örnekler ortaya koyduk ve AK Parti iktidar olunca şehirlerde büyük işler yapılmaya başlandı” dedi.  

1994’teki yerel seçimlerde iş başına geldiklerini ancak o dönemde büyük zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Özhaseki, şunları söyledi: 

O dönemde her türlü önümüzü kestiler. Karşı mahalleye su gidecek, kara yollarından izin almamız mümkün değil. Bana kaç yüz tane dava açıldığını, kaç yüz sene istediklerini hatırlamıyorum. Hepsi yalan yanlış işler. Hele hele bir 28 Şubat süreci yaşadık. Zulümdü resmen. Çalıştırmadılar. Sonra AK Parti iktidara gelince, bütün belediye başkanlarımız daha iyi işler yaptı. Alt yapı bitti, üst yapı için izinler alındı. Hizmet belediyeciliği dediğimiz farklı bir model ortaya koyduk. 94 öncesi ideolojik bir tavır vardı. ‘Raylı sistem getireceğim, param var’ dedim. ‘Hazine garantisi istemiyorum’ dedim, bana izin vermediler. İktidar olunca bütün bunlara izin aldığımız bir dönem başladı. Avrupa ile yarışan şehirler ortaya çıktı.”  

Resim önizlemesiBELEDİYECELİKTE DEVRİM 1994’TÜR’ 

Yerel yönetimler tanımlamasının, ilk Tanzimat Fermanı ile ortaya çıktığını dile getiren Özhaseki, “Bizde belediyecilik tarihi yenidir. 1960-70-80’li yıllara gelirken, sol belediyelerin ideolojik tavır ve işlemleriyle karşı karşıya kaldık. Belediyeler, hizmetten ziyade kendi dünya görüşleri kapsamında ‘insanları nasıl kullanırız’ mantığıyla hareket etti. Sağlıksız ve kimliksiz bir yapı oluştu. Bu hüzün verici hadisedir. Bazı tarihler dönüm noktasıdır. 1946 tarihini kimse unutmaz. Çok partili sisteme geçişten bahseder herkes. Belediyecilikte de devrim gibi olan tarih 1994’tür. Cumhurbaşkanımız, 1994’te İstanbul’da hizmet anlayışıyla çıktı. Biz ‘kimseyi ayırmayacağız, sağcı-solu demeyeceğiz, Türk, Kürt, Sünni, Alevi asla söylemeyeceğiz’ dedik. Mazeret üretmeyeceğiz, çalışacağız’ dedik. Biz böyle başladık” diye konuştu. 

Yerel seçimlerden bugüne 3,5 yıla yakın bir süre geçtiğine işaret eden Özhaseki, “Özellikle İstanbul, Ankara gibi şehirlerde ciddi sıkıntılar var. Daha önce AK Parti döneminde başlatılan projelerin sonlandırıldığı, ‘temel atmama’ törenlerini gördük ya da kapatılan metro inşaatlarını gördük. Vatandaş bize güveniyor, bize oy veriyor. Niye oy veriyorlar? Prensiplerin elbette ki çok büyük faydası var. Hizmet ediyoruz, çalışıyoruz. Güzel işler ortaya koyduk. Ve insanlar da bunu görüyorlar, takdir ediyorlar.  Şimdi yeni dönemde başka bir belediyecilik anlayışı ortaya çıkmaya başladı. Algı belediyeciliği diyebileceğimiz, daha çok yalana veya sosyal medya rüzgarına dayalı bir belediyecilik anlayışı. Yapmadıkları halde yapıyormuş gibi, hizmet etmedikleri halde ediyormuş gibi bir havayla işi devam ettirdi. Bu ne kadar sürer? Kısa sürede biter. O algılar hepsi uçucu, geçici” değerlendirmesinde bulundu. 20 yıldır iktidarda olduklarına işaret eden Mehmet Özhaseki, her alanda devasa hizmetler sunduklarını söyledi.  

Image

HABER : Hatem VURAL

[UHA Haber Ajansı, 09 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.