enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti Milletvekili Durgut’a WHO ödülü

AK Parti Milletvekili Durgut’a WHO ödülü
1 Haziran 2021
550
A+
A-

UHA HABER / Sigara karşıtı çalışmalarıyla bilinen Meclis Sağlık Komisyonu Başkanvekili Tuba Durgut Dünya Sağlık Örgütü’nden ödül aldı.

Kalp ve akciğer hastalıkları, cilt rahatsızlıkları ve kanser… Zararları saymakla bitmeyen tütün ve tütün ürünleriyle mücadele dünya çapında sürüyor. Türkiye tütünle mücedelede örnek gösterilen ülkelerin başında geliyor.

Meclis Sağlık Komisyonu Başkanvekili Tuba Durgut, Avrupa bölgesinden 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü 2021 ödülünü kazanan isim oldu.

Meclis Sağlık Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tuba Durgut, bu mücadelenin önde gelen isimlerinden biri. Durgut’un Projeleri, Dünya Sağlık Örgütü’nün de dikkatini çekti. Örnek gösterilen mücadelesi ile Avrupa bölgesinden 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ödülünün sahibi oldu.

Tuba Durgut, kapalı alanları yüzde 100 dumansız yapan yasaya uyumun artırılması, nargile salgınına karşı farkındalık geliştirilmesi, tütün endüstrisinin manipülasyonları hakkında farkındalık oluşturulması hakkında ulusal ve ulus arası projeler yürüttüklerini söyledi.

“Nargile, sigara içiminden çok daha zararlı”

Türkiye’de bu konuda önemli yasal düzenlemeler yapıldığını belirten Durgut, gençlerde yaygın olan “nargile tehlikesine” dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Sigara içiminden çok daha zararlı çünkü daha fazla katrana nikotine maruz kalıyorsunuz. Uzun süre gençler arasında yayılan tehlikeli bir salgın olarak sürdü. Neticelerini aldık ama bu alanda da daha çok mesafe katetmemiz gerekiyor.”

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 01 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.