enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir Batı’nın ikiyüzlülüğüne vurgu yaptı

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir Batı’nın ikiyüzlülüğüne vurgu yaptı
5 Mart 2022
545
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Batının Suriye, Irak ve Afganistan’dan gelen mülteci akınına kapılarını kapattığını, mültecilerin ölüme terkedildiğini belirten Aydemir, Ukrayna – Rusya çatışması sonrası oluşan Ukrayna mülteci akını karşısında ise Batı’nın kapılarını ardına kadar açtığını, bunun ikiyüzlülük olduğunu belirtti.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir CHP'ye sert çıktıAK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir, “HDP ile demokrasi taban tabana zıt iki kavramdır. HDP’nin demokrasiyle uzak yakın ilgisi hiçbir zaman olmamıştır.” dedi.

Batının Suriye, Irak ve Afganistan’dan gelen mülteci akınına kapılarını kapadığını, mültecilerin ölüme terkedildiğini belirten Milletvekili Aydemir, Ukrayna – Rusya çatışması sonrası oluşan Ukrayna mülteci akını karşısında ise Batı’nın kapılarını ardına kadar açtığını, bunun çifte standart ve ikiyüzlülük olduğunu kaydetti.

‘HDP’İİN TEPKİSİ BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSUNADIR’

Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Van Dernekler Federasyonunun seçimine katılan AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal ile HDP Van Milletvekili Sezai Temelli arasında gerginlik yaşandığını, ‘Birlik, beraberlik vurgusu yapan Milletvekili Kartal’ın konuşmasının bir grup HDP’li tarafından engellenmeye çalışıldığını belirtti.

KARTAL: ‘TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ HEPİMİZİN GAYESİDİR

AK Parti Van Milletvekili Kartal’ın konuşmasında. ‘Türkiye’de 2002’den bu yana Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır.  Hepimiz Türkiye’nin paydaşlarıyız.  Türkiye’nin birliği ve beraberliği hepimizin gayesidir. Türkiye olmazsa biz olmayız. ‘ vurgusunu paylaştığını, HDP’li Temelli’nin yönlendirmesiyle Milletvekili Kartal’a yönelik fiili müdahaleye kalkışıldığını aktaran Milletvekili Aydemir, ‘HDP’lilerin saldırısı Van halkına, Kürtlere ve dahi bütün milletimizedir!’ dedi.

‘TEMELLİ’NİN KONUŞMASI YALAN VE İFTİRA İÇERİKLİ’

HDP Van Milletvekili Temelli’nin konuşmasının “yalan, iftira” içerdiğini söyleyen Milletvekili Aydemir, “İrfan Kartal bey bir Vanlı. Üstelik yüzlerce yıldır Van’da yaşayan bir aile ve Kürt. Sezai Temelli Vanlı da değil Kürt de değil. Kürt’ü istismar eden bir isim, tıpkı bütün HDP’liler gibi ırkçılık yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

‘KARTAL HAYATINI VAN’A ADAMIŞ, TEMELLİ’NİN İSE VAN DİYE DERDİ YOK’

Federasyonun seçiminde AK Parti Van Milletvekili Kartal’ı konuşturmadıklarını aktaran Milletvekili Aydemir, Kartal’ın Kürtlerin hayatını kolaylaştırmak ve Van’ın daha iyi olması için çalıştığını belirtti. HDP’li Temelli’nin Van diye bir meselesinin olmadığını söyleyen Milletvekili Aydemir, “Onların seçildikleri yer diye bir dertleri yoktur. Onların derdi karıştırmaktır, Kürt’ün hayatını zora sokmaktır. HDP ile demokrasi taban tabana zıt iki kavramdır. HDP’nin demokrasiyle uzak yakın ilgisi hiçbir zaman olmamıştır. Van Dernekler Federasyonu toplantısında ortaya çıkan ve fiili olarak İrfan beye saldırı girişimine kadar işi götürenlerin hali, fotoğrafı budur. Kınıyorum ben bunları. İrfan beye yapılan saldırı bütün Van’a, bütün Vanlılara, Kürtlere yapılmıştır.” değerlendirmesini yaptı.

‘HDP KÜRTLERİN DÜŞMANIDIR’

‘Bunlar faşist, faşist kavramı hdp’yi ifade ediyor. Bunlar Kürt düşmanlığı yaparak ırkçılık yapıyor.  Bunlar bütün millete düşman. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Bunların ağababaları kim? ABD. Kim? Avrupa, Batı. Şu anda Ukrayna Rusya arasındaki çatışmadan dolayı bir mülteci akını yaşanıyor. Suriye’den de Irak’tan da yaşandı, Afganistan’da yaşandı. Batılılar ‘biz asla mülteci istemeyiz’ dediler. Kime dönük, Suriye’ye, Irak’a, Müslüman kimliğe dönüktü bu tavır. Din düşmanlığı batının tam da kendisidir. Şimdi Miçotakis açıklama yapıyor, ‘Ukrayna’dan gelenler başımız, gözümüz üstüne’ diyor. Peki ya Suriye’den gelenler? Aç bilaç bırakıp ölüme terk ettiler. İşte HDP bu anlayışın uzantısıdır. Avrupa’nın Amerika’nın şekillendirdiği bir yapıdır.’ diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 05 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.