enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
00:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceledi
13 Mayıs 2023
76
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan, yapımı devam eden Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

UHA / İnternational News Agency

AK Parti Samsun’dan milletvekili adayı  olan Karaaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı yürütülen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde çalışan ekiple bir araya geldi.

Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi binası bittiğinde bölgenin kültür merkezi haline geleceğini söyledi.

Her geçen gün kente yeni projelerle değer kattıklarını belirten Karaaslan, “Samsun sanayisini ve tarımını geliştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Yeni projeleri şehrimize kazandırıyoruz ama bir de geçmişten gelen kültür sanat hayatı var. Bunu da geliştirmek, kullanıcıyla buluşturmak için bu mekana bu şehrin ihtiyacı vardı. Bu mekan yalnızca müze değil, konferans salonları, etkinlik alanları, çocuklara yönelik hizmetleri, kafe restoran hizmetleriyle açık alandaki peyzaj uygulamalarıyla şehre değer katacak bir esere dönüşecek.” dedi.

Samsun’un kurtuluşa giden yolda Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk adımı attığı şehir olduğuna dikkati çeken Karaaslan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılındayız. Burası büyük başlangıçların şehri. Bu şehrin merkezinde dünyaya hitap edecek şekilde ki ileride kruvaziyerlerin de hattı üzerinde olmasını beklediğimiz, uğrak noktası olmasını istediğimiz bir müze olacak burası, çok önemli görev üstlenecek. 2023 yılına atfen, ‘Türkiye Yüzyılı başlıyor‘ diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde bu ülkede her alanda büyük gelişme yaşandı, özellikle kültür sanat alanında yaşanan gelişmeler tüm Türkiye’ye yayıldı.” ifadelerini kullandı.

Karaaslan, Türkiye’nin neresine gidilerse gidilsin sanata, kültüre, tarihe, doğaya önem veren bir anlayışın yürütüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“En son Kız Kulesi’nin restorasyonunun aslına uygun şekilde yeniden yapıldığını gördük, bugün itibarıyla kamuoyuyla paylaşıldığına şahitlik ettik. İnşallah Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde şehrimizde bu eserleri daha görünür hale getireceğiz. Buranın boyasında, sıvasında, taşında, her bir metrekaresinde izi, alın teri olan değerli işçi kardeşlerimizle bu eseri hayata geçirmiş oluyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüze, Anıtlar Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Şimdiden Samsun’umuza hayırlı uğurlu olsun.”

Karaaslan’a ziyaretinde Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürü Ali Sarıalioğlu ve müzenin mimarı Rabia Nur Sula Aksakal eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.