enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Hatay Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinin Açılışını Yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Hatay Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinin Açılışını Yaptı
11 Haziran 2023
31
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Gündüzlü bakım ve aktif yaşam merkezleriyle hedefimiz, yaşlılarımızın ve ailelerinin ihtiyaç ve taleplerine uygun olarak kaliteli ve ücretsiz gündüz hizmetleri sunmak.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay’daki programı kapsamında AFAD Koordinasyon Merkezi ve depremzedeler için oluşturulan Bekir Apaydın Sosyal Market’i ziyaret etti.

Sonrasında CİNER Grubu tarafından yaptırılan prefabrik konutlarda kalan ailelerle görüşen Göktaş, 7 engelli vatandaşa akülü araç hediye etti.

Bakan Göktaş: Depremlerin yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz

Göktaş, ziyaretlerinin ardından katıldığı Hatay Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinin açılış töreninde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Hatay için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

Afetzedelerin yanında olduklarını dile getiren Göktaş, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın riyasetinde bakanlarımız, ne Hatay’ı ne de diğer depremden etkilenen illerimizi bir an olsun yalnız bırakmadı. Kimseyi geride bırakmama misyonumuzun gereği olarak biz de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm imkanlarımızla sizlerin yanında olduk.” diye konuştu.

Göktaş, yaşlı vatandaşların yaşam kalitesinin artırılmasına ve sosyal hayata aktif katılımlarına özel önem verdiklerini ifade ederek, bu alanda yapılan çalışmaları anlattı.

Rehberlik, danışmanlık ile psikososyal destek hizmetlerinin de verildiği gündüzlü bakım ve aktif yaşam merkezlerinin tüm illerde yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını dile getiren Göktaş, “Deprem sonrası diğer 10 ilimizde olduğu gibi Hatay’da da ekiplerimizin, çadır ve konteyner kentlerde yaptığı saha araştırması bizlere bu yerleşim yerlerinde ikamet eden 60 yaş üstü bireylerin deprem nedeniyle yaşadığı sorunları tespit etme imkanı sağladı. Yine onların talepleri doğrultusunda geliştirilen çözümlerle yaşlılarımızın aktif yaşama katılımlarını sağlama noktasında önemli adımlar attık. Hatay Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinin aktif hale getirilmesi de geliştirilen o çözümlerden birisidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Merkezde 60 yaş üzeri 50 yaşlı vatandaşa hizmet verilmesinin planlandığı bilgisini veren Bakan Göktaş, “Sizlerin yüzünü bir an bile güldürebilirsek, zorunuzu kolay edebilirsek işte bu bizim için mutluluk vesilesidir.” dedi.

“38 merkezimizden 608 vatandaşımız faydalanıyor”

Bakan Göktaş, merkezde resim, müzik, el sanatları ve ebru kursları, fizyoterapi, servis ve öğle yemeği hizmetleri ile kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerin de olacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Şu an için Türkiye genelinde yaşlı vatandaşlarımıza bu hizmetleri sunan 38 gündüzlü bakım ve aktif yaşam merkezimizden 608 vatandaşımız faydalanmaktadır. Gündüzlü bakım ve aktif yaşam merkezleriyle hedefimiz, yaşlılarımızın ve ailelerinin ihtiyaç ve taleplerine uygun olarak kaliteli ve ücretsiz gündüz hizmetleri sunmak. Bu merkezlerimizin bakanlığımızın ana hizmet birimlerinden birisi olmasını planlıyoruz. İnşallah benzer kuruluşlarımızı tüm illerimizde yaygınlaştırmak için yeni dönemde de çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.”

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli de merkezlerin tüm illerde yaygınlaştırılmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine sunduğu hedeflerden biri olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.