enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
00:17 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AFP: Türkiye, savunma sanayii ihracatındaki iddiasını ortaya koydu

AFP: Türkiye, savunma sanayii ihracatındaki iddiasını ortaya koydu
21 Haziran 2023
46
A+
A-

* Dünyanın en eski havacılık fuarı olan Paris Air Show, dört yıl aradan sonra Fransa’nın başkenti Paris’te düzenleniyor.

* Fransa merkezli haber ajansı AFP, Türkiye’nin savunma sanayisi ihracatındaki iddiasını Paris Air Show’da da ortaya koyduğunu yazdı.

UHA / Europe İnternational News Agency

Havacılık sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan Paris Air Show başladı.

ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye de savunma sanayisi alanında üretim yaptığı hava araçları ile fuara katıldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) stant açan şirketler arasındaydı.

Milli havacılık ürünleri olan Anka, Atak, Hürkuş, Gökbey ve Kaan gibi hava araçları fuarda yer aldı.

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), Türkiye’nin ilk milli helikopter motoru, turbodizel havacılık motoru, iki zamanlı benzinli havacılık motoru ve turbojet motorları ile Genel Maksat Helikopteri sergiledi.

Fransız haber ajansı AFP’ye göre Türkiye’nin Savunma Sanayii üreticileri, fuarda gücünü göstermek isteyen şirketler arasında yer alıyor.

Ajans, Türkiye’nin araçlarına gıpta ile bakıldığını yazdı.

AFP, yetkililerin açıklamalarına atıfta bulunarak Türkiye’nin savunma sanayisi ihracatındaki iddiasını Paris Air Show’da da ortaya koyduğunu belirtti.

Türkiye savunma sanayi alanında “üçüncü yol”

AFP’nin haberine göre Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde araştırmacı olan Leo Peria-Peigne, en son yazdığı makalede Türkiye’nin savunma sanayi alanında “üçüncü yol” olarak görüldüğünü kaleme aldı.

Baykar’ın ürettiği TB-2 Bayraktar  modeli insansız hava araçlarının (İHA) alanında öncü olduğu belirtilen haberde, bu araçların özellikle Ukrayna tarafından kullanıldıktan sonra dünya medyasının dikkatini çektiği vurgulandı.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’ne (SIPRI) göre Baykar gibi TEI’nin insansız hava araçları da Kazakistan, Kırgızistan, Malezya, Cezayir, Tunus gibi ülkelere satılıyor.

AFP’ye konuşan TUSAŞ İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız, insansız hava araçları için en çok ilginin “Afrika ülkelerinden geldiğini, bunun da terörizmle mücadele etmek için olduğunu” söyledi.

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçıları Derneği (SASAD) Genel Sekreteri Ruşen Kömürcü ise “savunma sanayinde ihracatın daha da artacağını, ihracatın toplamda 10 milyar dolar varmasının uzak olmadığını” aktardı.

AFP’ye göre böyle olması durumunda Türkiye, yurt dışına 12,3 milyar dolar değerinde silah satan Fransa’ya çok yaklaşacak.

Türkiye savunma sanayii, 2022 yılı içerisinde 4,3 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.