enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
00:01 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afgan Sığınmacılar Konusunda Ne Yapılmalı?

Afgan Sığınmacılar Konusunda Ne Yapılmalı?
25 Kasım 2021
793
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 9-13 Eylül 2021 tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1495 kişi ile yapılan anket araştırma çalışmasının sonuçları yayınlandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın İstanbul Ekonomi Araştırma anketine dayandırdığı haberine göre, ABD’nin 30 Ağustos 2021 itibari ile Afganistan’dan resmi olarak çıkmaya başlamasının ardından Taliban ülkedeki kontrolü ele geçirdi. Ancak bu süreç Nisan ayında ABD’nin Afganistan’dan çıkacağını duyurması ile birlike başlamış ve bu durumdan kendini kurtarmak isteyen pek çok Afgan komşu ülkelere göç etmeye başlamıştı.

Ülkemize doğu sınırından giriş yapan Afganların videoları yaz döneminde sıkça gündem olmuştu. Gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkemizde 300 bin Afgan göçmen olduğunu açıklamıştı.

Yakın gelecekte Afganistan’daki siyasi ve insani krizin düzelmeyeceğini varsayarsak ülkemize gelecek Afgan göçünün önümüzdeki dönemde artması beklenebilir. Bu çerçevede Eylül ayı anketimizde katılımcılara Afgan göçmenler hakkındaki görüşlerini sorduk.

Birden fazla seçeneğin mümkün olduğu bu sorunun sonuçlarına göre toplumun genelinde Afgan sığınmacılar hakkında net bir duruş olduğunu söylemek mümkün. Katılımcıların ezici çoğunluğu Afgan sığınmacıların hiçbir şekilde ülkemize kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Afgan sığınmacıların ülkemize kabul edilebileceğini düşünenler ise öncelikli olarak kadın ve çocuklara sonra ise eğitimli Afganlara kapıların açılmasını uygun buluyor. Tüm sığınmacılara kapıların açılması gerektiğini düşünenlerin oranı ise yalnızca yüzde 5 seviyesinde.

[UHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.