enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afgan Sığınmacılar Konusunda Ne Yapılmalı?

Afgan Sığınmacılar Konusunda Ne Yapılmalı?
25 Kasım 2021
793
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 9-13 Eylül 2021 tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1495 kişi ile yapılan anket araştırma çalışmasının sonuçları yayınlandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın İstanbul Ekonomi Araştırma anketine dayandırdığı haberine göre, ABD’nin 30 Ağustos 2021 itibari ile Afganistan’dan resmi olarak çıkmaya başlamasının ardından Taliban ülkedeki kontrolü ele geçirdi. Ancak bu süreç Nisan ayında ABD’nin Afganistan’dan çıkacağını duyurması ile birlike başlamış ve bu durumdan kendini kurtarmak isteyen pek çok Afgan komşu ülkelere göç etmeye başlamıştı.

Ülkemize doğu sınırından giriş yapan Afganların videoları yaz döneminde sıkça gündem olmuştu. Gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkemizde 300 bin Afgan göçmen olduğunu açıklamıştı.

Yakın gelecekte Afganistan’daki siyasi ve insani krizin düzelmeyeceğini varsayarsak ülkemize gelecek Afgan göçünün önümüzdeki dönemde artması beklenebilir. Bu çerçevede Eylül ayı anketimizde katılımcılara Afgan göçmenler hakkındaki görüşlerini sorduk.

Birden fazla seçeneğin mümkün olduğu bu sorunun sonuçlarına göre toplumun genelinde Afgan sığınmacılar hakkında net bir duruş olduğunu söylemek mümkün. Katılımcıların ezici çoğunluğu Afgan sığınmacıların hiçbir şekilde ülkemize kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Afgan sığınmacıların ülkemize kabul edilebileceğini düşünenler ise öncelikli olarak kadın ve çocuklara sonra ise eğitimli Afganlara kapıların açılmasını uygun buluyor. Tüm sığınmacılara kapıların açılması gerektiğini düşünenlerin oranı ise yalnızca yüzde 5 seviyesinde.

[UHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.