enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:57 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Aşkar’dan Bahçeli’ye Öcalan tepkisi: ‘Meclis Milli İrade’nin Tecelli Yeri…

Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Aşkar’dan Bahçeli’ye Öcalan tepkisi: ‘Meclis Milli İrade’nin Tecelli Yeri…
24 Ekim 2024
21
A+
A-

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bebek katili terörist başı Öcalan tepkisi göstererek, ‘Meclis Milli İrade’nin Tecelli Yeri” olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkanı TBMM | AnkaraAta Barlas Aşkar, partisinin grup toplantısında; “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun” diyen Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi.

Genel Başkan Aşkar, Devlet Bahçeli’nin seçim meydanlarında ip atarak idamını istediği Öcalan’ın tahliyesine yeşil ışık yaktığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, terörist başı Öcalan’ın cezasını çekmeden dışarı çıkmasını isteyenlerin, babasız kalan evlatlara, evlatsız kalan ana babalara hesap vermeyi de göze alması gerektiğine de vurgu yaparak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Meclis milli iradenin tecelli yeridir. Barış umudumuz eli kanlı terörist başında değil, milletin iradesindedir” dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KAPATILMASINI İSTEMİŞTİ

Aynı Devlet Bahçeli’nin son seçimlerde muhalefetin seçilmesi halinde terörist başı Öcalan’ın serbest kalacağı korkusu üzerinden oy istediğini de anımsatan Başkan Aşkar, aynı Devlet Bahçeli’nin halkın oyları ile seçilen Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Meclis’e gelmesine şiddetle karşı çıktığını da hatırlatarak, “Sayın Devlet Bahçeli karşı çıkmakla kalmamış Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasını dahi istemişti” dedi.

Resim önizlemesi

ÖCALAN’A ÖZEL BİR DÜŞÜNCENİZ Mİ VAR?

Bahçeli’ye “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yatan birinin nasıl Gazi Meclis’inde konuşma yapabileceği sorusunu soran Başkan Aşkar, “Genel affı mı düşünüyorsunuz? Yoksa Öcalan’a özel bir düşünceniz mi var?” diye sordu.

Türk Ceza Kanunu’nda ‘Umut Hakkı’ diye bir hükmün olmadığına işaret eden Genel Başkan Aşkar, ağırlaştırılmış hapis cezası olan birinin cumhurbaşkanının kararı ile çıkabileceğini anımsatarak, “Sayın Erdoğan’ın bu konuda bilgisi var mı? Bu Cumhur İttifakı’nın ortak kararı mı?” sorularını yönetti.

ÖCALAN’IN DIŞARI ÇIKMASINI İSTEYENLER HESAP VERMEYİ DE GÖZE ALSIN

Eli kanlı terörist başını Gazi Meclisi’nde konuşturacak kadar ileri gittiyseniz MHP Grup toplantısında konuşturun diyen Genel Başkan Aşkar, şunları söyledi::

Öcalan’ın cezasını çekmeden dışarı çıkmasını isteyenler; babasız kalan evlatlara, evlatsız kalan ana babalara hesap vermeyi de göze alsın. Dün idamını isteyip meydanlarda ip attığınız Öcalan’ın bugün serbest kalmasını isteyecek kadar Türkiye’de ne değişti? Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Gazi Meclisi TBMM milli iradenin tecelli yeridir. Vatanseverlerin mücadelesi ile kurulmuştur. Sizin küçük siyasi hesaplarınıza malzeme yapılamaz. Ülkemizde barış ve huzur hepimizin en büyük temennisidir. Ama umudumuz eli kanlı terörist başında değil, milletin iradesindedir” dedi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.