enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Danışma Kurulu’nun iftar programına katıldı

ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Danışma Kurulu’nun iftar programına katıldı
12 Mart 2025
16
A+
A-

* Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun (BTTADK) mübarek Ramazan-ı Şerif ayı vesilesiyle Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde düzenlediği iftar programına iştirak etti.

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

Gümülcine’deki bir otelde düzenlenen iftar programına anavatan Türkiye’den Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve eşi Şükriye Destici’nin yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcıları Türker Yörükçüoğlu, Doç. Dr. Emin Serin ve Recep Tufan, Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de katıldı.

İftar programında T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal BTTADK Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, İskeçe Bağımsız Milletvekili Burhan Baran, Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Başkan Yardımcıları ve Eyalet Meclisi üyeleri, Bati Trakya’daki Türk belediye başkanları ve başkan yardımcıları ile belediye meclisi üyeleri, Batı Trakya Türk toplumunun sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile encümen ve mütevelli heyetleri başkanları ve üyeleri yer aldı.

Resim önizlemesi

 Akşam ezanın okunmasıyla davetliler oruçlarını açtı. İftar duasını Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Ardından BTTADK Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa yaptığı konuşmada Batı Trakya Türk toplumunun eğitim alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, Türk toplumuna mensup çocukların Türk azınlık okullarında öğrenim görmesinin önemine değindi.

Resim önizlemesi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de yaptığı konuşmada, Batı Trakya’da bulunmaktan ve soydaşlarla iftar sofrasında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Destici, müftü seçimi başta olmak üzere eğitimden vakıflara kadar Türk toplumunun azınlık haklarının tam anlamıyla uygulanması gerektiğinin altını çizerek, Türk çocuklarının ana dillerinde eğitim almasının en temel insan hakkı olduğunu kaydetti.

BBP Genel Başkanı Destici ve beraberindeki heyet, iftar programının ardından Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.