enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:06 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:05 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:04 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:01 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’nde düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Danışma Kurulu’nun iftar programına katıldı

ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Danışma Kurulu’nun iftar programına katıldı
12 Mart 2025
18
A+
A-

* Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun (BTTADK) mübarek Ramazan-ı Şerif ayı vesilesiyle Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde düzenlediği iftar programına iştirak etti.

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

Gümülcine’deki bir otelde düzenlenen iftar programına anavatan Türkiye’den Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve eşi Şükriye Destici’nin yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcıları Türker Yörükçüoğlu, Doç. Dr. Emin Serin ve Recep Tufan, Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de katıldı.

İftar programında T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal BTTADK Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, İskeçe Bağımsız Milletvekili Burhan Baran, Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Başkan Yardımcıları ve Eyalet Meclisi üyeleri, Bati Trakya’daki Türk belediye başkanları ve başkan yardımcıları ile belediye meclisi üyeleri, Batı Trakya Türk toplumunun sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile encümen ve mütevelli heyetleri başkanları ve üyeleri yer aldı.

Resim önizlemesi

 Akşam ezanın okunmasıyla davetliler oruçlarını açtı. İftar duasını Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Ardından BTTADK Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa yaptığı konuşmada Batı Trakya Türk toplumunun eğitim alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, Türk toplumuna mensup çocukların Türk azınlık okullarında öğrenim görmesinin önemine değindi.

Resim önizlemesi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de yaptığı konuşmada, Batı Trakya’da bulunmaktan ve soydaşlarla iftar sofrasında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Destici, müftü seçimi başta olmak üzere eğitimden vakıflara kadar Türk toplumunun azınlık haklarının tam anlamıyla uygulanması gerektiğinin altını çizerek, Türk çocuklarının ana dillerinde eğitim almasının en temel insan hakkı olduğunu kaydetti.

BBP Genel Başkanı Destici ve beraberindeki heyet, iftar programının ardından Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.