enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’nin gizli belgesinde Belarus ayrıntıları

AB’nin gizli belgesinde Belarus ayrıntıları
12 Kasım 2021
563
A+
A-

UHA HABER / AB’de Belarus kaynaklı sığınmacı gerilimi sürerken AB Komisyonu’nun gizli belgesinde insan kaçakçılığının işleyişi ile ilgili ayrıntılara yer verildi. Belgede Belavia-THY iş birliğine de değiniliyor. 

Advertisement(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Polonya-Belarus sınırında bekleyen binlerce sığınmacıyla ilgili gerginlik sürerken Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun gizli ibareli kurum içi belgesinde kaçakçılık şebekelerinin işleyişi ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Alman “Die Welt” gazetesinin söz konusu belgeye dayandırdığı haberde, sığınmacıların Belarus’tan Polonya yoluyla AB’ye girişlerine yardımcı olan kişilerin büyük bölümünün Almanya’da ikamet ettiği belirtildi.

Çoğu Suriyeliler olmak üzere Afganistan, İran, Irak, Kuveyt ve Yemen’den kaçan sığınmacıların, kiralık kamyonlarla Polonya’dan Almanya’ya taşınmasında, Almanya’da yaşayan Türk, İran, Suriye ve Irak vatandaşlarının önemli rol oynadığı kaydedildi. Tutuklanan kamyon şoförleri arasında ayrıca Polonya’nın verdiği Schengen vizesine sahip Belarusluların yanı sıra Hollanda’da yaşayan Suriyelilerin de bulunduğu belirtildi. AB Komisyonu’nun belgesinde, Polonya sınırında bekleyen sığınmacıların ana hedefinin Almanya ve Finlandiya’ya varmak olduğuna yer veriliyor.

“Belavia-THY iş birliği”

“Welt”in belgeye dayandırdığı haberde, “Belarus havayolları şirketi Belavia’nın Türk Hava Yolları ile iş birliği içinde haftada 4 ila 7 uçuş düzenleyerek her uçuşta 180’er göçmeni İstanbul’dan Minsk’e taşıdığı” ifadesi de yer aldı.  Aralarında “Bild”in de bulunduğu Alman medya kuruluşlarında, Türkiye’nin THY aracılığıyla göçmenleri Belarus’a taşıyarak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’ya destek olduğu yönünde iddialar yer almış, THY ise söz konusu haberleri yalanlamıştı.

AB Komisyonu’nun belgesinde ayrıca Dubai üzerinden Belarus’un başkenti Minsk’e uçan Irak ve Suriye vatandaşlarının sayısının arttığı, havayolları şirketi Fly Dubai’nin her gün Dubai’den Minsk’e, Suriye’den Cham Wing havayolları şirketinin de Şam’dan Minsk’e charter uçuşları düzenlediği bilgisi yer aldı.

AB Komisyonu, Rusya’nın da insan kaçakçıları için önemli bir rota haline gelebileceği uyarısı yaparak Rusya’nın Estonya ve Letonya sınırı yakınındaki Pskow havaalanının yeni bir göç rotasına dönüşebileceğine işaret etti. Belgede Pskow’un Belarus, Türkiye ve Mısır’dan gelenlerin Baltık ülkelerine geçeceği bir transit noktası işlevi görebileceği kaydedildi.

[UHA Haber Ajansı, 12 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.