enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:21 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
06:55 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:48 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:40 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
00:24 İmamoğlu iddianamesinde yer alan telefon notundan dikkat çeken detaylar çıktı
00:20 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:09 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:07 Washington’un yeni hamlesi, Moskova’nın soğukkanlılığı…
00:04 Site yönetim firmaları yakında denetimine tabii tutulacak…
20:39 Rumların Gerçek Niyeti Ortaya Çıkıyor
13:33 Yorum: Trump Şara’yı Washington’da Ağırladı: Türkiye Masada
00:38 Meme kanserinde erken tanı…
00:36 Almanya’da Yılın Doktoru seçilen Ebru Yıldız kimdir?
00:27 Rusya, Ukrayna saldırısının ardından Novorossiysk’ten petrol ihracatını geçici olarak askıya aldı
00:24 Avrupa’dan Mektup Var!..
00:22 Gazeteci İlhan Karaçay yazdı: Hollanda’da başarılı olan 3. ve 4. nesil göçmen kökenliler. Torunum Esra, Fadime Örgü ve Günay Uslu’nun başarıları…
00:06 Hollanda’da koalisyon arayışı ve Rob JETTEN’in tarihi şansı…
21:37 Erdoğan: 350 bininci yuvamızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz
00:55 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’nin yakında BMGK’ya sunacağı karar tasarısı Netanyahu hükümetini kızdırdı

ABD’nin yakında BMGK’ya sunacağı karar tasarısı Netanyahu hükümetini kızdırdı
18 Mart 2024
14
A+
A-

İsrail, artan uluslararası ve bölgesel uyarılara rağmen Refah’ı işgal etmekte kararlı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakın siyasi kaynaklar, ABD’nin yakında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunması beklenen ve ilk kez açıkça Gazze’de ‘acil ve kalıcı ateşkes’ çağrısında bulunan karar tasarısının içeriğine duyulan öfke ve hayal kırıklığını dile getirdi.

Kaynaklar, ABD’nin karar tasarısının, Netanyahu hükümetine karşı ‘sert’ içeriği karşısında şok olunduğunu belirtti.

Söz konusu kaynaklara göre, taslağı inceleyen İsrailli yetkililer, tasarının Refah işgaline karşı sert bir dille yazıldığını, Gazze’deki çatışmaların derhal uzun bir süre durdurulmasının talep edildiğini ve bu işgalin kaçınılmaz olarak çok sayıda sivilin zarar görmesine ve uluslararası hukukun ihlal edilmesine yol açacağına dair uyarının yer aldığını gördü.

İsrailli yetkililer, karar tasarısının savaşın başlamasından bu yana ‘benzeri görülmemiş bir şekilde’ İsrail politikasına aykırı olduğunu ifade etti.

Şarku’l Avsat’ın İsrail merkezli Maariv gazetesinden aktardığı habere göre ABD’li yetkililer, İsrail’e tasarı metninde herhangi bir değişiklik yapmayacaklarını ve oylanmak üzere bir an önce BMGK’ye sunacaklarını bildirdi.

Kaynaklar, Washington’un daha önce BMGK’da oylanan, ‘acil ve kalıcı ateşkes’ çağrısı yapılan üç karar tasarısına karşı veto yetkisini kullandığı göz önüne alındığında, ‘bu tasarıyı sunmanın Netanyahu’ya tokat olacağını’ da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Netanyahu dünkü kabine toplantısının başında, hükümet üzerinde savaşı sona erdirmeye yönelik uluslararası ve bölgesel baskıların arttığını, ancak bunun ordunun Gazze’deki Refah bölgesine girmesini engellemeyeceğini söyledi.

Netanyahu konuşmasında, “Refah’a gireceğiz ve bu birkaç hafta sürecek” dedi.(Şarku’l Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.