enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’nin Ortabatı ve Güney Eyaletlerinde Korkutan Fırtına

ABD’nin Ortabatı ve Güney Eyaletlerinde Korkutan Fırtına
2 Nisan 2023
343
A+
A-

ABD’nin güney ve ortabatı eyaletlerini vuran fırtına ve hortumlar en az 7 can kaybına ve onlarca kişinin yaralanmasına neden oldu. Başta Arkansas olmak üzere Illinois, Indiana ve Iowa dahil birçok eyalette ciddi hasar yaratan fırtınaların ardından binlerce kişi elektriksiz kaldı.

31 March 2023 - Arkansas, ABD
[31 March 2023 – Arkansas, ABD]

Fırtınalar, Başkan Joe Biden’ın, geçen hafta bir başka fırtına nedeniyle yıkım yaşayan Mississippi eyaletini ziyareti sırasında başladı.

Arkansas’ta Little Rock bölgesinde farklı noktalarda fırtınayla gelen hortumlar binaların çatılarını uçurdu, araçları ve ağaçları devirdi. Yetkililer, birçok kişinin mahsur kaldığı bölgede en az 2 can kaybı olduğunu açıkladı. Yerel basında çıkan haberlere göre, onlarca kişi fırtına kaynaklı yaralanmalar nedeniyle Little Rock Baptist Sağlık Tıp Merkezi’ne başvurdu.

Illinois eyaletinde, Belvidere’deki Apollo Theatre konser salonunun çatısı, binanın içinde konser verildiği sırada çöktü. Konsere katılan 260 kişi arasında en az 1 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 30 kişi yaralandı. Yaralılar arasında 5’inin durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.

Iowa’da da şiddetli rüzgar bazı semtleri enkaz alanına çevirirken, Oklahoma’da bazı bölgelerde rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı görülen arazi yangınları tespit edildi.

Kansas da, arazi yangınlarının çıktığı eyaletler arasında. İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başlarken, yüzlerce bölge sakini tahliye edildi.

Arkansas’ta yaklaşık 90 bin, Illinois’de de en az 100 bin kişi elektriksiz kaldı. Fırtınanın vurduğu diğer eyaletlerden Iowa, Missouri, Tennessee, Wisconsin, Indiana ve Texas’ta da birçok bölgede elektrik kesintilerinin devam ettiği belirtiliyor.

ABD Ulusal Hava Durumu Hizmetleri Dairesi (NWS) yetkilileri, “olağanüstü büyük ve alışılmışın dışında olan bu fırtınaların” daha fazla hortum, dolu ve şiddetli rüzgarlara neden olabileceği uyarısı yaptı.

ABD’li uzmanlar, küresel ısınmanın sonucunda ülkenin özellikle güney eyaletlerinde bu tür büyük çaplı fırtınaların daha da yaygınlaşacağı uyarılarını yineledi.

Gelecek hafta aynı bölgede bir fırtınalar serisi daha bekleniyor.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.