enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den Uygurlara yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle Çin’e yaptırım kararı

AB’den Uygurlara yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle Çin’e yaptırım kararı
17 Mart 2021
704
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği’nin 27 üye ülkesi, Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygurlara yönelik insan hakları ihlalleri için 1989’dan bu yana ilk yaptırım kararı aldı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews’den aktardığı haberine göre, Reuters’e konuşan 2 AB diplomatı, 27 üye ülkenin büyükelçilerinin, insan hakları ihlalleri nedeniyle 4 Çinli yetkilinin mal varlıklarının dondurulması ye vize yasağı uygulanması yönünde karar ardı. Ayrıca Çinli bir kuruluşun da kara listeye alınacağı belirtildi.

Diplomatik kaynaklar, söz konusu kararın bakanlık düzeyinde onaylanmasının ardından ceza alan isimlerin kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Diplomatlar, yaptırım uygulanan Çinli yetkililerin Uygur Müslüman azınlığın haklarını ihlal etmekle suçlandığını söyledi.

Çin: AB’den iki kez düşmesini istiyoruz, yoksa sorumluluklarımızı yerine getiririz

Çin’in AB heyeti ise, karara ilişkin Twitter’de yaptığı açıklamada, “Yaptırımlar bir yüzleşme kaynağıdır. Çatışma değil, diyalog istiyoruz. AB’den iki kez düşünmesini istiyoruz. Bazıları çatışmada ısrar ederse, halka karşı sorumluluklarımızı onurlandırmaktan başka seçeneğimiz olmadığı için geri adım atmayacağız.”

Çin’in AB Misyonu Başkanı Zhang Ming, daha önce yaptığı açıklamada, “AB’nin baskısına rağmen Pekin’in Sincan bölgesindeki politikasını değiştirmeyeceğini” vurgulamıştı

Bazı ülkeler, Çin’in Uygulara soykırım yaptığını söylüyor

İnsan hakları aktivistleri ve BM raporları, Çin’in batısındaki Doğu Türkistan’daki kamplarda en az bir milyon Uygur’un zorunlu çalışmaya, işkence ve kısırlaştırma kampanyalarına maruz kaldıkları iade ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada, Çin’in Uygurlara yönelik soykırım uyguladığını ileri sürmüştü. Hollanda Parlamentosu da yakın zamanda Çin’in Uygur baskınını soykırım olarak nitelemişti.

[UHA Haber Ajansı, 17 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.