enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den Rus Petrolü ve Bankalarına Yeni Yaptırımlar

AB’den Rus Petrolü ve Bankalarına Yeni Yaptırımlar
4 Mayıs 2022
700
A+
A-

BRÜKSEL – UHA HABER / Avrupa Birliği, Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle Rusya’yı yeni yaptırımlarla hedef almaya hazırlanıyor. AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya’nın petrol sektörünün, bankalarının ve dezenformasyon çabalarının sorumlularının yaptırımlara maruz kalacağını söyledi.

Brüksel’den Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Borrell, Twitter mesajında, “Daha fazla Rus bankasını SWIFT sisteminden çıkarmayı, dezenformasyon faaliyetlerinde rol oynayanları belirlemeyi ve petrol ithalatını önlemeyi amaçlayan altıncı yaptırım paketi üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Avrupalı diplomatlar, Avrupa Birliği’nin son yaptırım paketinin, Rusya’nın en büyük kredi sağlayıcı bankası Sberbank’ı hedef alacağını, böylelikle Sberbank’ın da SWIFT sisteminden daha önce çıkarılan bankalar arasına katılacağını söyledi.

Borrell, Avrupa Komisyonu’nun Rusya’ya karşı almayı planladığı yaptırım önlemlerinin , AB’nin 27 üyesine onay için sunulacağını kaydetti.

Ursula Von Der Leyen'in 50 kilometrelik jet seyahati Alman kamuoyunun  gündeminde – BRANDDAY

Yetkililer, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in yeni yaptırım önerilerini bugün açıklayacağını, bu pakette yıl sonuna kadar Rus petrol ithalatının yasaklanmasının da yer alacağını söyledi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ise dün yaptığı açıklamada, AB ve Amerika’nın uygulayacağı yaptırımlara karşılık olarak ihracatı ve anlaşmaları iptal edebileceğinin sinyalini verdi.

Rus petrolüne uygulanacak ambargo, Moskova’nın en büyük gelir akışlarından birini kesebilir. Ancak petrol ihracatının yüzde 26’sı Rusya’ya bağımlı olan Avrupa’da, Rus petrolüne uygulanması planlanan yaptırımlara ilişkin anlaşma, AB ülkelerini böldü.

Macaristan ve Almanya, petrol ambargosu konusunda çekinceleri olan ülkeler. Bu iki ülke, yükselen enerji fiyatlarının, zaten yüksek enflasyonla mücadele eden AB ekonomilerine daha çok zarar vermesinden kaygılı.

Reuters haber ajansına konuşan diplomatlar, petrol ithalatı yasağına yönelik direncin, Rus petrolüne bağımlı Slovakya ve Macaristan’a muafiyet tanınmasını öneren ve haftasonunda varılan anlaşma üzerine kırıldığını söyledi.

Enerji ve Temiz Hava Araştırma Merkezi verilerine göre AB ülkeleri, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği 24 Şubat tarihinden bu yana Rusya’ya petrol ve doğalgaz için 47 milyar 430 milyon dolar ödeme yaptık.

[UHA Haber Ajansı, 04 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.