enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:46 İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye, özgür biçimde kendi geleceğini kendi tayin eden bir Suriye’den yanadır”
00:34 Baklava kutusundaki rüşvet görüntülerine Özgür Özel, i. Özel, “Görüntüleri gördüm başımdan aşağı kaynar sular döküldü”
00:18 Manavgat Belediye Başkanı Kara görevden uzaklaştırıldı
00:13 Denizli’de sıcak havalardan kaçmak isteyenlerin uğrak noktalarından Kefe Yaylası, doğal güzelliğiyle keşfedilmeyi bekliyor
00:09 İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde beklenen ateşkes öncesi özellikle bölgenin kuzeyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün (WIPO) Bakanlar Toplantısı’na katıldı
00:05 Bakan Yumaklı’dan orman yangınlarına karşı uyarı
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke daha TBMM’de
00:01 Muş’ta balıkların üreme dönemi olan 15 Mayıs 15 Ağustos tarihleri arasında uygulanan av yasağına sıkı denetim
23:51 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı otel yangını davası sürüyor
23:35 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile yarın Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
23:20 Türkiye, metan gazına maruz kalarak şehit olan askerlerimizi son yolculuklarına uğurladı.
21:52 Güçlü Türkiye İçin Stratejik Öneriler!
20:44 Küresel Gazeteciler Konseyinden gençler için “MEDYALAB KAMPI ” 
20:40 Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Şahin tutuklandı
00:49 İçişleri Bakanı Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 15 suçlu, Türkiye’ye getirildi
00:36 MİT Başkanı Kalın’ın Bağdat’a gitmesi planlanıyor
00:36 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:29 Kartalkaya faciasında, aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19’u tutuklu 32 sanık hakim karşısına çıktı.
00:19 Bakan Fidan, “İsrail Gazze’de yürüttüğü soykırımı bölgede onlarca yıl boyunca kaydedilen kalkınmayı tersine çevirdi”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den Erasmus’a 28,5 milyar euroluk kaynak

AB’den Erasmus’a 28,5 milyar euroluk kaynak
26 Mart 2021
511
A+
A-

UHA HABER / AB, Türkiye’nin de dahil olduğu öğrenci değişim programı Erasmus’un bütçesini 11 milyar euro artırarak 26,2 milyar euroya yükseltti. Bütçeye ek olarak 2,2 milyar euro da dış kaynaklardan aktarılacak. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / BK,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB), Türkiye’nin de partner ülke olarak dahil olduğu eğitim ve öğrenci değişim programı Erasmus’a ayrılan mali kaynağı 11 milyar euro artırdı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Erasmus’un 2021-2027 dönemi bütçesinin 26 milyar 200 milyon euroya yükseltildiği bildirildi. Bütçeye ek olarak programa AB içi dış finansman araçlarından da 2,2 milyar euro aktarılacak.

Önümüzdeki yedi yıllık dönemde Erasmus’tan yaklaşık 10 milyon Avrupalının yararlanması bekleniyor. Yeni dönemde programın kapsayıcı eğitim ile yeşil ve dijital dönüşüm konularına daha güçlü bir şekilde odaklanması hedefleniyor.

On milyondan fazla öğrenci yararlandı

Erasmus programına 27 AB üyesi ülkenin yanı sıra Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye de dahil. 1987 yılında hayata geçirilen ve Türkiye’nin 2004’te katıldığı Erasmus programından şimdiye kadar 33 ülkeden toplam 10 milyonu aşkın öğrenci yararlandı.

Avrupa üniversiteleri arasında akademik değişim ve etkileşimi desteklemeyi amaçlayan Erasmus programı çerçevesinde kendi üniversitelerinde ilk yılını tamamlayan öğrencilere, 3 ile 12 ay arasında değişen sürelerde yabancı bir üniversitede uluslararası deneyim elde etme olanağı sağlanıyor.

Erasmus hibesi alabilmek için halihazırda bir üniversiteye kayıtlı olup en az ilk yılını tamamlamış olmak, gidilecek üniversitenin öğrenim dilini yeterince biliyor olmak, daha önce Erasmus’a katılmamış ve benzer bir Avrupa Birliği projesinden hibe almamış olmak koşulları aranıyor.

[UHA Haber Ajansı, 26 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.