enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:55 CHP’ye kayyum: Özgür Çelik ve Gürsel Tekin kimdir?
12:32 Akın Gürlek: İtirafçı olmak isteyenler kapılarda yatıyor
12:14 Barolardan “CHP İstanbul’a kayyum” tepkisi: Yok hükmünde
09:33 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Altay, “Mevlid Kandilimiz mübarek olsun”
09:16 Son peygamber Hazreti Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili bu gece idrak edilecek.
00:48 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’den ‘Gerçek haber, gerçek ekonomi’ haberleri!
21:56 Nizip 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Nizip’in ekonomik kalkınmasında büyük bir öneme sahip…
21:38 SPD Mukayeseli Analiz Raporu Hazırladı : Havza su tahsis planlarında birim su tüketiminin ürettiği ekonomik değerler çok farklı.
14:46 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, bu yıl 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Konya GastroFest”e herkesi davet etti…
12:17 Orada neler oluyor!
11:53 AB Liderinin uçağına sabotaj iddiası…
00:56 UHA/ İnternational News Agency’ndan dünyanın gözü kulağı olduğu Çin’den notlar!
00:14 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü…
14:00 Hollanda’dan Mektup Var!; Lahey, Zafer Bayramı kutlamamıza kucak açtı!
11:14 Körfez Puanla Tanıştı…
11:02 Sanayi istihdamda kan kaybediyor
07:53 Sürekli dışarıdan yemek yemek hastalıklara davetiye çıkarıyor!
00:38 Türkiye’nin ilk sinema okulu olarak kurulan MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, bugün usulsüz bir yıkım tehdidi altında
00:28 Avrupa’nın güvenlik kaygılarına Türk çözümleri
00:20 Okula uyum sürecinde ailelerin dikkat etmesi gerekenler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Rus oligark Abramovich’in İstanbul ve Dubai’den Moskova’ya giden uçaklarına el koyma kararı

ABD’den Rus oligark Abramovich’in İstanbul ve Dubai’den Moskova’ya giden uçaklarına el koyma kararı
7 Haziran 2022
608
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İstanbul ve Dubai’den Moskova’ya gittiği belirlenen Rus iş insanı Roman Abramovich’e ait iki uçağa el konulmasına karar verdi. Amerikan yapımı olmalarından dolayı bu uçakların Rusya’ya gidebilmesi için özel lisans gerektiği ancak herhangi bir başvuru yapılmadığı kaydedildi. 

Washington’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, ABD’li yetkililer, Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımları delmekle suçlanan Rus iş insanı Roman Abramovich’e ait iki lüks uçağa el konulması kararı alındığını duyurdu. Adalet Bakanlığı yetkilisi, ABD menşeli uçakların yaptırımlara rağmen izinsiz olarak Rusya’ya uçtuğunu söyledi.

ABD federal mahkemesi, FBI’ın başvurusu sonrası Rus oligark Abramovich’e ait iki lüks uçağa el konulması yönünde karar aldı. ABD yapımı uçakların, yabancı bir ülkeden Rusya’ya uçabilmesi için özel lisans gerektiği ancak uçuşlar için herhangi bir başvuru yapılmadığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı’na göre, Rusya’ya yönelik yaptırımların 24 Şubat’ta devreye girmesinden sonra Gulfstream jeti 12 Mart’ta İstanbul’dan Moskova’ya uçtu. Boeing 787 Dreamliner ise 4 Mart’ta Dubai’den Rusya’ya bir uçuş gerçekleştirdi.

Mahkeme kararı sonrası ABD’li yetkililer, Rus milyardere ait olan 787-8 Dreamliner ve Gulfstream G50ER uçaklarına el koyabilecek. Ancak uçaklardan birinin Rusya’da diğerinin ise Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğu bu nedenle el koymanın ‘güç’ olacağı kaydedildi.

Rus devletinden aldığı ihalelerle servetini artıran Abramovich, Başkan Vladimir Putin’e yakın olduğu iddiasını kabul etmiyor. Abramovich geçen ayın sonunda da Avrupa Birliği’nin kendisine uyguladığı yaptırımlara karşı dava açmıştı.

Ek kaynaklar • AP

[UHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.