enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de yıllık enflasyon Ekim’de yüzde 6,2 ile 31 yılın zirvesine ulaştı

ABD’de yıllık enflasyon Ekim’de yüzde 6,2 ile 31 yılın zirvesine ulaştı
11 Kasım 2021
877
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / ABD’de Ekim ayında yıllık enflasyon son 31 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bunda artan enerji fiyatlarının, arz kıtlığının ve yükselen talebin fiyatları yukarı çekmesinin rol oynadığı kaydediliyor.

Çalışma Bakanlığı’nın Çarşamba günü yayımladığı verilere göre, Ekim ayında yıllık enflasyon %6,2 oldu. Böylelikle 1990 yılından bu yana tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) en fazla yıllık artış görüldü.

Ekim’de tüketici fiyat endeksi bir önceki aya göre %0,9 artarak ekonomistlerin beklentilerinin üzerine çıktı.

ABD Merkez Bankası (Fed), enflasyondan koronavirüs salgınının tedarik zincirleri üzerindeki etkisini sorumlu tutarak, fiyat artışlarının geçici olduğunu savundu.

Başkan Joe Biden, enflasyonu tersine çevirmenin ‘birinci öncelik’ olduğunu söyledi.

Biden, “Enflasyon Amerikalıların cüzdanlarına zarar veriyor ve bu eğilimi tersine çevirmek benim için en önemli öncelik” dedi.

Çalışma Bakanlığı, Ekim 2020’ye kıyasla tüketici fiyat endeksindeki yüzde 6,2’lik artışın, Kasım 1990’dan bu yana en keskin yıllık artış olduğunu ve otomobilden benzine kadar her şeyin maliyetinin arttığını açıkladı.

ulaşım

Fiyat artışlarının çoğu enerji kaynaklarında görüldü. Ülkede benzin geçen ay yüzde 6,1, diğer yakıtlar yüzde 12,3 arttı. Benzin ve akaryakıt fiyatları 7 yılın zirvesine çıktı.

Verilere göre; gıda, barınak, 2. el araba ile kamyonlar ve yeni araçlar fiyatları en çok artan ürünler arasında yer aldı.

Uçak biletleri ve alkollü içecekler hariç hemen hemen üründe fiyat artışı yaşandı.

Gıda fiyatları yüzde 1 artarken, restoranlar yüzde 0,8 artış gördü.

Et, balık ve yumurtanın fiyatları diğer gıda maddelerine göre daha fazla yükseldi.

2. el araba fiyatları da 2021 boyunca büyük bir artış gördü ve bu genel enflasyona da yansıdı. 2. el araba fiyatları Ağustos ve Eylül aylarındaki düşüşün ardından Ekim’de yeniden yüzde 2,5 arttı.

Bakanlığın verilerine göre kiralarda da yüzde 0,5 artış yaşandı.

[UHA Haber Ajansı, 11 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.