enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de şirket iflas başvurularında artış

ABD’de şirket iflas başvurularında artış
14 Temmuz 2023
9
A+
A-

* ABD’de Merkez Bankası FED’in enflasyonla mücadele kapsamında faiz oranlarını onlarca yılın en yüksek seviyelerine arttırması ve bu sırada salgın sonrasında yükselen enflasyon birçok şirketi zora soktu.

* Son dönemde ABD’de iflas koruma başvurusu yapan şirket sayısı 2010 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

UHA / İnternational News Agency

Reuters’den aktarılan haberde, son verilere göre ABD genelinde iflas koruma başvurusunda bulunan büyük şirket sayısı Haziran ayında 54’e ulaştı. Bir önceki ayda da benzer sayıda şirket aynı başvuruyu yaptı. Yılbaşından bu yana iflas koruma başvurusunda bulunan büyük şirket sayısı da 340’a yükseldi. Bu geçen yılın aynı dönemine göre iflas koruma başvurusunda bulunan şirket sayısının ikiye katlandığı anlamına geliyor.

Son dönemde ihtiyari tüketim kategorisindeki şirketlerde görülen iflas koruma başvuruları artarken bunu sağlık ve sanayi alanındaki firmalar izliyor. Özellikle Haziran ayında sanayi firmalarının başvurularında artışlar gözlendi.

2023 yılının ilk altı ayında mevcut borcu 1 milyar doların üzerinde bulunan 15 büyük firma iflas başvurusunda bulundu. Bu firmalardan dördü söz konusu başvurularını Haziran ayında yaptılar. Haziran ayı bu anlamda da büyük şirketlerin en fazla iflas başvurusu yaptığı ay olarak kayda geçti.

Küçük çaplı işletmelerin iflas başvurularında da benzer şekilde ciddi artışlar söz konusu oldu. Yılbaşından bu yana ABD genelinde iflas başvurusu yapan toplam şirket sayısı da 2 bin 973’e yükseldi. Bu sayı geçen yılın aynı döneminde bin 766 olmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.