enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de haksız yere hapis yatan iki siyahi hukuk mücadelesini kazandı

ABD’de haksız yere hapis yatan iki siyahi hukuk mücadelesini kazandı
17 Mayıs 2021
413
A+
A-

UHA HABER / ABD’de hapis cezası alan iki siyahinin suçsuz olduğu 31 yıl sonra ortaya çıktı. Haklarını aramak için yargıya başvuran iki üvey kardeş için mahkeme kararını açıkladı. Kardeşlere toplamda 75 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmetti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kuzey Karolayna eyaletinde mahkeme, haksız yere hapis yatan siyahi üvey kardeşlere toplamda 75 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Henry McCollum ve Leon Brown 1983’te 11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizden ve öldürülmesinden suçlu bulundu. İdama mahkum edilen Henry tutuklandığı yıl 19, Leon ise sadece 15 yaşındaydı.

31 yıl hapis yattılar

31 yıl hapis yatan üvey kardeşler masumiyetlerini ancak gerçek katil ortaya çıktıktan sonra ispatlayabildi. İki siyahi adam 2014 yılında serbest bırakıldı.

Henry ve Leon 2015’ten bu yana hukuk mücadelesi veriyordu, sonunda karar çıktı.

Mahkeme, iki kardeşe hapishanede geçirdikleri her yıl için 1’er milyon dolar tazminat ödenmesine hükmetti.

İki kardeş toplamda 75 milyon dolar tazminat alacak

Her birine 31 milyon dolar tazminat ödenecek kardeşlere ayrıca 13 milyon dolar cezai tazminat verilmesi kararlaştırıldı. İki kardeş, toplamda 75 milyon dolar tazminat alacak.

Kardeşler, hapishanede yaşadıkları sebebiyle sağlık sorunları yaşamış, tam zamanlı bakıma muhtaç hale gelmişlerdi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 17 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.