enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:59 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:58 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
00:18 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:15 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:31 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
10:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:49 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:48 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:41 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
00:30 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
21:53 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
21:26 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:36 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:34 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:15 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD: Türkiye’nin NATO yaklaşımı Washington ile Ankara arasında iki taraflı bir konu değil

ABD: Türkiye’nin NATO yaklaşımı Washington ile Ankara arasında iki taraflı bir konu değil
27 Mayıs 2022
656
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine yönelik yaklaşımının Washington ve Ankara arasında iki taraflı bir sorun olmadığını söyledi. Bununla beraber ABD’nin Ankara ile görüşmelere devam ettiği ve anlaşmazlığın aşılacağından emin olunduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price cuma günü yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin endişelerinin giderileceğine ve Finlandiya ile İsveç’in NATO’ya katılım sürecinde bir ittifak olarak fikir birliğine varabileceğimize olan güvenimiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da hafta içinde Türkiye ile ittifak arasındaki anlaşmazlığın ABD’nin bir sorunu olmadığını ancak Washington’un çözüm istediğini ve gereken desteği vermeye hazır olduğunu söylemişti.

TRT_Francais_680*100 banner

Price, “Finlandiya ve İsveç doğrudan Türkiye ile birlikte çalışıyor ancak biz de Türkiye ile bu soruna ilişkin görüşmelere devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun çarşamba günü New York’ta “iyi ve yapıcı” bir görüşme yaptığını belirtti.

Finlandiya ve İsveç, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgali sonrası NATO üyeliği için harekete geçmiş, geçtiğimiz hafta resmi başvurusunu yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in “terör gruplarına verdiği destek” nedeniyle iki ülkenin NATO üyeliğine “evet” denmeyeceğini açıklamıştı.

Sorunun, Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasında çözüme kavuşması beklenirken bazı analistler, Türkiye’nin bu konuyu Washington ile Ankara arasında devam eden, F-16 alımı gibi sorunlar için kullanmayı amaçladığını söylüyor.

NATO’ya yeni üye alımı da dahil kararların ittifaktaki tüm ülkeler arasında oy birliği ile alınması gerekiyor.

[UHA Haber Ajansı, 27 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.