enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD: Türkiye’nin NATO yaklaşımı Washington ile Ankara arasında iki taraflı bir konu değil

ABD: Türkiye’nin NATO yaklaşımı Washington ile Ankara arasında iki taraflı bir konu değil
27 Mayıs 2022
656
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine yönelik yaklaşımının Washington ve Ankara arasında iki taraflı bir sorun olmadığını söyledi. Bununla beraber ABD’nin Ankara ile görüşmelere devam ettiği ve anlaşmazlığın aşılacağından emin olunduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price cuma günü yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin endişelerinin giderileceğine ve Finlandiya ile İsveç’in NATO’ya katılım sürecinde bir ittifak olarak fikir birliğine varabileceğimize olan güvenimiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da hafta içinde Türkiye ile ittifak arasındaki anlaşmazlığın ABD’nin bir sorunu olmadığını ancak Washington’un çözüm istediğini ve gereken desteği vermeye hazır olduğunu söylemişti.

TRT_Francais_680*100 banner

Price, “Finlandiya ve İsveç doğrudan Türkiye ile birlikte çalışıyor ancak biz de Türkiye ile bu soruna ilişkin görüşmelere devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun çarşamba günü New York’ta “iyi ve yapıcı” bir görüşme yaptığını belirtti.

Finlandiya ve İsveç, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgali sonrası NATO üyeliği için harekete geçmiş, geçtiğimiz hafta resmi başvurusunu yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in “terör gruplarına verdiği destek” nedeniyle iki ülkenin NATO üyeliğine “evet” denmeyeceğini açıklamıştı.

Sorunun, Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasında çözüme kavuşması beklenirken bazı analistler, Türkiye’nin bu konuyu Washington ile Ankara arasında devam eden, F-16 alımı gibi sorunlar için kullanmayı amaçladığını söylüyor.

NATO’ya yeni üye alımı da dahil kararların ittifaktaki tüm ülkeler arasında oy birliği ile alınması gerekiyor.

[UHA Haber Ajansı, 27 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.