enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
00:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD, Türk diplomatın katilini serbest bırakacak

ABD, Türk diplomatın katilini serbest bırakacak
12 Mart 2021
633
A+
A-

UHA HABER / ABD’de 1982 yılında Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı şehit eden ve müebbet hapis cezası alan Hampig Sasunyan’ın tahliye edilmesi kararı alındı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, şehit Türk diplomatının katilinin salıverilmesine imkan sağlayan Los Angeles Bölgesi Yüksek Mahkemesinin kararını şiddetle kınadı. Bakanlık, “Ermeni teröristin serbest bırakılmasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, 1982 yılında şehit edilen Başkonsolos Kemal Arıkan’ın Ermeni katilinin salıverilmesi girişimine sert tepki gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Los Angeles Bölgesi Yüksek Mahkemesi, katliamın faili olan Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın serbest bırakılmasının önünü açacak bir karara imza attı. Mahkemenin skandal kararı, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’un kararı temyize götürmemesi nedeniyle kesinleşti.

TÜRKİYE: ERMENİ TERÖRİSTİN SERBEST BIRAKILMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, vahim karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Los Angeles County Yüksek Mahkemesi şehit Başkonsolosumuz Kemal Arıkan’ı katleden Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın salıverilmesinin önünü açan bir karar almış, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ise bu kararı temyiz etmeyeceğini açıklamıştır. Türk milletinin vicdanını derinden yaralayan bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkosolosumuzu şehit eden Ermeni teröristin tahliyesine Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert tepki!. | | Haber, Haberler, Son Dakika Haberler

ŞEHİT BASKONSOLOS KEMAL ARIKAN

​​​​​​​Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan, Ermeni teröristler Hampig Sasunyan ve Krikor Saliba tarafından 28 Ocak 1982’de Los Angeles’ta şehit edilmişti. Yakalanan Ermeni terörist Sasunyan yargılanmış ve afsız olarak ömür boyu hapis cezasına çaptırılmıştı. Firar eden Krikor Saliba’nın ise aynı yıl Lübnan iç savaşında öldüğü iddia edilmişti. Los Angeles Bölge Yüksek Mahkemesinin Sasunyan’ın salıverilmesinin önünü açan kararı, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’un kararı temyiz etmeyeceğini açıklaması sonrasında kesinleşti.

[UHA Haber Ajansı, 12 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.