enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD, Türk diplomatın katilini serbest bırakacak

ABD, Türk diplomatın katilini serbest bırakacak
12 Mart 2021
635
A+
A-

UHA HABER / ABD’de 1982 yılında Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı şehit eden ve müebbet hapis cezası alan Hampig Sasunyan’ın tahliye edilmesi kararı alındı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, şehit Türk diplomatının katilinin salıverilmesine imkan sağlayan Los Angeles Bölgesi Yüksek Mahkemesinin kararını şiddetle kınadı. Bakanlık, “Ermeni teröristin serbest bırakılmasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, 1982 yılında şehit edilen Başkonsolos Kemal Arıkan’ın Ermeni katilinin salıverilmesi girişimine sert tepki gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Los Angeles Bölgesi Yüksek Mahkemesi, katliamın faili olan Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın serbest bırakılmasının önünü açacak bir karara imza attı. Mahkemenin skandal kararı, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’un kararı temyize götürmemesi nedeniyle kesinleşti.

TÜRKİYE: ERMENİ TERÖRİSTİN SERBEST BIRAKILMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, vahim karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Los Angeles County Yüksek Mahkemesi şehit Başkonsolosumuz Kemal Arıkan’ı katleden Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın salıverilmesinin önünü açan bir karar almış, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ise bu kararı temyiz etmeyeceğini açıklamıştır. Türk milletinin vicdanını derinden yaralayan bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkosolosumuzu şehit eden Ermeni teröristin tahliyesine Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert tepki!. | | Haber, Haberler, Son Dakika Haberler

ŞEHİT BASKONSOLOS KEMAL ARIKAN

​​​​​​​Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan, Ermeni teröristler Hampig Sasunyan ve Krikor Saliba tarafından 28 Ocak 1982’de Los Angeles’ta şehit edilmişti. Yakalanan Ermeni terörist Sasunyan yargılanmış ve afsız olarak ömür boyu hapis cezasına çaptırılmıştı. Firar eden Krikor Saliba’nın ise aynı yıl Lübnan iç savaşında öldüğü iddia edilmişti. Los Angeles Bölge Yüksek Mahkemesinin Sasunyan’ın salıverilmesinin önünü açan kararı, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’un kararı temyiz etmeyeceğini açıklaması sonrasında kesinleşti.

[UHA Haber Ajansı, 12 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.