enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Rusya Gerilimi Nereye Gidiyor?

ABD Rusya Gerilimi Nereye Gidiyor?
24 Mart 2021
737
A+
A-

UHA HABER / Amerika’yla Rusya arasındaki gerilim Başkan Joe Biden ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in son açıklamalarıyla daha da artmış durumda.

Amerika istihbarat raporlarına göre Rusya 2020 seçimlerine müdahale etti ve Cumhurbakanı Vladimir Putin, Başkan Joe Biden’a seçim sürecinde zarar vermek amacıyla operasyonlar yapılması için emir verdi. Joe Biden da Putin’i ‘katil’ olarak niteledi ve ‘bedelini ödeyecek’ dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, “Ruslar yaptıklarından sorumlu tutulacak. Bu konuda yakında açıklama yapacağız” diye konuştu.

Rus muhalif lider Alexey Navalny’nin zehirlenmesine karşılık Amerika, Rusya’ya ihraç ürünlerine yaptırımları daha da sıkılaştırdı. Seçimle bağlantılı olarak da daha fazla yaptırım bekleniyor. Bu arada Moskova da Washington’daki büyükelçisini geri çağırdı.

Düşünce kuruluşu Rand Corporation’dan William Courtney, “Bir Amerikan Başkanının önemli bir rakip ülkenin lideri için katil demesi, ender görülen bir durum. Bazen büyükelçiler hakaret nedeniyle geri çağrılabiliyor. Biden yönetimi de Solarwinds siber saldırısıyla bağlantılı olarak daha fazla yaptırımdan söz ediyor. Her iki konu da karar verirken dikkate alınabilecek faktörler” diyor.

Amerikan istihbarat raporlarına göre Rusya, Biden’la ilgili yanlış iddialar yaydı. Bunu yaparken de Ukrayna’daki işbirlikçileriyle birlikte eski Başkan Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani’yi kullandı. Bu tür kirli bilgi yayma kampanyalarının Amerikan toplumunda kutuplaşmayı arttırmak için devam etmesi bekleniyor.

Wilson Center düşünce kuruluşundan Nina Jankowicsz, “Siyah Hayatlar Önemlidir, kürtaj ya da silah kullanma hakları. Bunlar hep rakiplerimizin kullandığı konular. Bunları Amerikalılar’ın birbirlerine düşmesi ve demokratik sisteme güveni azaltmak için kullanıyorlar” diyor.

Amerika’nın sahip olduğu askeri güç avantajı nedeniyle Washington’un rakipleri siber saldırılara ve yanlış bilgi kampanyalarına yönelmişe benziyor.

Batılı müttefiklerle birlikte çalışarak Amerika yaptırımlar, vize ve o ülkelerdeki yetkilileri hedef alan bankacılık kısıtlamalarıyla karşılık verebilir.

American Entreprise Enstitüsü’nden Elisabeth Braw, “Eğer bizim içişlerimize karışırsanız sizin banka hesaplarınızı dondururuz ve bunun hangi banka hesapları olduğunu da önceden belirtmeyiz. Bu seçeceğimiz herhangi bir kişi olabilir. Liberal demokrasiler olarak avantajımızı kullanıyoruz” diyor.

Yönetim, cezalandırıcı önlemlerin gelmek üzere olduğunu belirtirken iklim değişikliği, İran’la nükleer müzakereler ve silah kontrolu gibi konularda Rusya’yla işbirliği alanları olduğunu da kaydediyor.

[UHA Haber Ajansı, 24 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.