enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD, Kabil’deki saldırıda sivillerin öldüğünü kabul etti

ABD, Kabil’deki saldırıda sivillerin öldüğünü kabul etti
19 Eylül 2021
619
A+
A-

UHA HABER / ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral McKenzie, Ağustos ayı sonunda Kabil’de düzenledikleri hava saldırısında yedisi çocuk 10 sivilin öldüğünü kabul ederek, özür diledi.

CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzieABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Ağustos ayı sonunda Afganistan’ın başkenti Kabil’de insan hava aracı ile düzenledikleri saldırıda sivillerin hayatını kaybettiğini kabul etti.

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) Cuma günkü basın toplantısında McKenzie, Kabil’de düzenlenen hava saldırısını “trajik bir hata” olarak nitelendirerek, özür diledi.

Operasyon sırasında Kabil havalimanındaki ABD güçlerine yönelik bir tehdidin engellenmiş olduğunu düşündüğünü belirten McKenzie, “Yaptığımız araştırma, hava saldırısının trajik bir hata olduğu sonucuna vardı” şeklinde konuştu.

Yapılan incelemelere göre saldırıda yedisi çocuk olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden McKenzie, saldırıda hedef alınan aracın ve ölen kişilerin ABD güçleri için doğrudan bir tehdit oluşturmasının veya IŞİD’in Afganistan’daki uzantısı IŞİD-K ile bağlantılı olmasının ihtimal dışı olduğunu kaydetti.

Saldırı hakkında bilgi veren McKenzie, saldırı öncesinde söz konusu aracın sekiz saat boyunca takip edildiğini ve havalimanı yönünde ilerlemesinden kaygı duyulduğunu belirtti. Yapılan hata nedeniyle özür dileyen McKenzie, “Komutan olarak trajik sonuçları olan bu saldırının sorumluluğunu üstlendiğini” söyledi. McKenzie bir soru üzerine hayatını kaybedenlerin yakınlarına tazminat ödenmesinin de gündemde olduğunu sözlerine ekledi.

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin

Savunma Bakanı özür diledi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini ileterek, “Özür diliyoruz ve bu korkunç hatadan ders çıkarmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Bakan Austin, gelecekte insansız hava aracı ile düzenlenecek hava saldırılarında bu tür hataların tekrarlanmaması için yapılması gereken değişikliklerin incelenmesi talimatını verdiğini ifade etti.

Uluslararası güçlerin Afganistan’dan çekilmeye başlaması ile birlikte radikal İslamcı Taliban ülkede yeniden kontrolü sağlamıştı. Afganistan’daki Batılı ülke vatandaşlarının ve korunmaya muhtaç Afganların ülkeden ayrılabilmesi için Kabil havalimanında başlatılan tahliye operasyonu sırasında düzenlenen saldırıda 13’ü ABD askeri olmak üzere 100’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

IŞİD-K’nın saldırıyı üstlenmesinin ardından ABD, IŞİD-K savaşçılarını hedef almış, Kandabahar’da insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda terör örgütünün iki üst düzey yöneticisinin öldürüldüğünü duyurmuştu. ABD güçleri, Kabil’de yine IŞİD-K’ya ait olduğu düşünülen bir araca 29 Ağustos’ta insan hava aracı ile saldırı düzenlemiş, bu şekilde bir terör saldırısının engellendiği öne sürülmüştü. ABD ordusu tarafından yapılan ilk açıklamada, araçta “çok miktarda patlayıcı madde” olduğu ifade edilmişti. Medyaya yansıyan haberlerde saldırıda sivillerin öldüğü bildirilmiş, bunun üzerine ABD olayla ilgili inceleme başlatacağını duyurmuştu.

EK Kaynaklar *dpa, Reuters

[UHA Haber Ajansı, 19 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.