enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
00:17 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB ülkeleri, Macaristan’ın dönem başkanlığının boykot edilmesinden endişeli

AB ülkeleri, Macaristan’ın dönem başkanlığının boykot edilmesinden endişeli
18 Temmuz 2024
17
A+
A-

Çoğu AB üyesi ülke, Avrupa Komisyonu’nun Macaristan’ın dönem başkanlığını boykot etme kararı karşısında hayal kırıklıklarını dile getirerek, birliğin yürütme organının ‘tarafsız’ kalması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Komisyonu’nun Macaristan’ın dönem başkanlığını boykot etme kararından bazı Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin şikayetçi olduğu belirtildi.

Euronews’e konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir diplomatik kaynak, üst düzey AB diplomatları arasındaki görüş alışverişinde, AB yürütme organının söz konusu kararının, Konsey’in çalışmalarını olumsuz etkileyebileceğini ve Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerini memnun etmeye yönelik siyasi bir girişim olarak nitelendirildiğini söyledi.

Yetkili, “Bu, eninde sonunda Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın kendisine fayda sağlayabilecek bir seçim hamlesi,” dedi.

Ursula von der Leyen başkanlığındaki Avrupa Komisyonu, Macaristan Başbakanı Orban’ın geçtiğimiz hafta Moskova ve Pekin’e yaptığı ve bloğun siyasi birliğine yönelik bir “hakaret” olarak görülen tartışmalı “barış misyonu” adlı ziyaretlerine tepki olarak Macaristan’ın altı aylık AB Konseyi başkanlığını boykot etme kararı aldı.

Yapılan açıklamada, Komisyon üyelerinin gayri resmi konsey toplantılarına gönderilmeyeceği ve Komisyon’un her yeni AB Konseyi dönem başkanlığını devralan ülkeye yaptığı ziyaretlerin, bu dönemde Budapeşte’ye yapılmayacağı belirtildi.

Komisyon kararını bir boykottan ziyade “sembolik bir hamle” olarak tanımladı.

Yine de bu, üye devletler ile Komisyon arasında gelecekteki siyasi ilişkileri engelleyebilecek eşi benzeri görülmemiş bir hamle olarak değerlendiriliyor.

İkinci bir diplomatik kaynak, Avrupa Komisyon’un planıyla ilgili olarak kendilerini bilgilendirmesinin ardından geçtiğimiz hafta yapılan bir toplantıda üye devletlerin çoğunun hayal kırıklıklarını dile getirdiklerini ve birliğin yürütme organının “tarafsız” kalması gerektiğini vurguladıklarını söyledi.

Bazı AB ülkelerinden gelen tepkiler sorulduğunda ise bir Avrupa Komisyon sözcüsü “üye devletlerin görüşlerini ifade ettiklerini ve bu görüşlerin çoğunun Komisyon’un kararıyla uyumlu olduğunu” söyledi.

Macaristan ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.