enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB ülkeleri, Covid’in yeni Güney Afrika varyantına karşı bölgeden gelen tüm uçuşları durduruyor

AB ülkeleri, Covid’in yeni Güney Afrika varyantına karşı bölgeden gelen tüm uçuşları durduruyor
27 Kasım 2021
293
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Avrupa Birliği, Güney Afrika’da tespit edilen yeni COVID-19 varyantının yayılmasına set çekmek için bu bölgeden hava seyahatlerinin durdurulmasını değerlendiriyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, İtalya ve İngiltere G.Afrika’dan uçuşları engelledi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, “İhtiyacımız olan son şey, daha fazla soruna neden olacak yeni bir varyant” derken AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de “Üye ülkelerle yakın koordinasyon içinde, Güney Afrika’dan hava yolculuğunu durdurmak için acil durum önlemlerini hayata geçirmeyi önerdiğini” söyledi.

Güney Afrika’da, ülkenin en kalabalık eyaleti olan Gauteng’de çok sayıda mutasyona sahip yeni bir varyantın genç yaştaki insanlar arasında hızlı yayılması ciddi endişe yaratıyor.

İtalya, İngiltere ve Almanya yeni varyanta karşı harekete geçti

İtalya, Güney Afrika’dan uçuşları engelleme kararı aldı. Almanya, von der Leyen’in önerisinin cuma gecesinden itibaren yürürlüğe sokulacağını duyururken diğer ülkelerin de kısa süre içinde benzer adımı atması bekleniyor. Almanya ile birlikte İngiltere de uçuşları durdurmak için süreci başlatan bir başka Avrupa ülkesi oldu.

Son günlerde bu bölgeden gelmiş ve bundan sonra gelebilecek olan herkes için aşılı olsun ya da olmasın 14 gün karantina uygulaması da devreye sokulacak.

[UHA Haber Ajansı, 27 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.