enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB: Rusya’nın saldırganlıklarına uygun şekilde karşılık vereceğiz

AB: Rusya’nın saldırganlıklarına uygun şekilde karşılık vereceğiz
8 Aralık 2021
363
A+
A-

BELÇİKA-UHA HABER / Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırgan eylemde bulunması halinde sert yaptırımlar uygulama tehdidinde bulundu.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA)  Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Büyükelçiler Konferansı’na gönderdiği video mesajında, Rusya’nın Ukrayna sınırında askeri hareketliliği ve tahkimatına değinmek gerektiğini söyledi.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine AB’nin “sarsılmaz” desteği bulunduğunu vurgulayan von der Leyen, “Moldova’nın reformcu hükümetini sindirmeye yönelik çabalar” bulunduğunu da dile getirdi.

“AB, kendisine ve Ukrayna dahil olmak üzere komşularına karşı uluslararası hukukun ihlali veya herhangi bir kötü niyetli eylemi de içeren saldırganlıklara uygun şekilde karşılık verecektir. Bu karşılık mevcut yaptırımların güçlü şekilde artırılması ve genişletilmesi şeklinde olacaktır. Ayrıca, ilave kısıtlayıcı tedbirler almaya da hazırız.”

Rusya’ya verilecek karşılığı AB gibi düşünen ortaklarıyla koordinasyon içinde yürüteceklerini ifade eden von der Leyen, Moskova ile yapıcı bir ilişki istediklerini ancak bunun Rusya’ya bağlı olduğunu söyledi.

Birçok ülke Rusya’ya uyarıda bulundu

ABD başta olmak üzere birçok Batılı ülke, Rusya’nın Ukrayna sınırında son zamanlarda askeri tahkimat yaptığını, Ukrayna’ya yönelik bir saldırgan tutum karşısında sert tepki verecekleri uyarısında bulunuyor.

Son olarak geçen hafta Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısında da üye ülkelerin Rusya’ya yaptırım uygulayacağı uyarısı yapılmıştı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Bakanlar, Rusya’nın gelecekte herhangi bir saldırganlığının yüksek bedeli, siyasi ve ekonomik sonuçları olacağını açıkça ifade etmiştir.” ifadesini kullanmıştı.

Rusya ise saldırgan tutum suçlamasını reddediyor ve sınırları yakınında NATO mevcudiyetine veya NATO’nun doğuya doğru genişlemesine karşı çıkıyor.

[UHA Haber Ajansı, 08 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.