enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:15 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:31 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
10:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:49 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:48 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:41 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
00:30 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
21:53 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
21:26 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:36 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:34 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:15 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB: Rusya’nın saldırganlıklarına uygun şekilde karşılık vereceğiz

AB: Rusya’nın saldırganlıklarına uygun şekilde karşılık vereceğiz
8 Aralık 2021
364
A+
A-

BELÇİKA-UHA HABER / Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırgan eylemde bulunması halinde sert yaptırımlar uygulama tehdidinde bulundu.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA)  Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Büyükelçiler Konferansı’na gönderdiği video mesajında, Rusya’nın Ukrayna sınırında askeri hareketliliği ve tahkimatına değinmek gerektiğini söyledi.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine AB’nin “sarsılmaz” desteği bulunduğunu vurgulayan von der Leyen, “Moldova’nın reformcu hükümetini sindirmeye yönelik çabalar” bulunduğunu da dile getirdi.

“AB, kendisine ve Ukrayna dahil olmak üzere komşularına karşı uluslararası hukukun ihlali veya herhangi bir kötü niyetli eylemi de içeren saldırganlıklara uygun şekilde karşılık verecektir. Bu karşılık mevcut yaptırımların güçlü şekilde artırılması ve genişletilmesi şeklinde olacaktır. Ayrıca, ilave kısıtlayıcı tedbirler almaya da hazırız.”

Rusya’ya verilecek karşılığı AB gibi düşünen ortaklarıyla koordinasyon içinde yürüteceklerini ifade eden von der Leyen, Moskova ile yapıcı bir ilişki istediklerini ancak bunun Rusya’ya bağlı olduğunu söyledi.

Birçok ülke Rusya’ya uyarıda bulundu

ABD başta olmak üzere birçok Batılı ülke, Rusya’nın Ukrayna sınırında son zamanlarda askeri tahkimat yaptığını, Ukrayna’ya yönelik bir saldırgan tutum karşısında sert tepki verecekleri uyarısında bulunuyor.

Son olarak geçen hafta Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısında da üye ülkelerin Rusya’ya yaptırım uygulayacağı uyarısı yapılmıştı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Bakanlar, Rusya’nın gelecekte herhangi bir saldırganlığının yüksek bedeli, siyasi ve ekonomik sonuçları olacağını açıkça ifade etmiştir.” ifadesini kullanmıştı.

Rusya ise saldırgan tutum suçlamasını reddediyor ve sınırları yakınında NATO mevcudiyetine veya NATO’nun doğuya doğru genişlemesine karşı çıkıyor.

[UHA Haber Ajansı, 08 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.