enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Macaristan ve Polonya için düğmeye bastı

AB Macaristan ve Polonya için düğmeye bastı
17 Temmuz 2021
412
A+
A-

UHA HABER / AB Komisyonu, homofobik yasal düzenlemeler yaparak AB antlaşmalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Macaristan ve Polonya hakkında yasal süreç başlattı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Polonya ve Macaristan’daki tartışmalı LGBTİ+ karşıtı düzenlemelere karşı yasal süreç başlattı.

Polonya ve Macaristan’ın söz konusu düzenlemeleri yaparak AB antlaşmalarını ihlal ettiğini savunan Komisyon, sürecin başlatıldığını her iki ülkenin hükümetlerini Perşembe günü gönderdiği mektupla bilgilendirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de “Avrupa, toplumun bir parçasının, kişilerin sevdiği biri yüzünden, yaşı yüzünden, siyasi görüşü yüzünden ya da dini inancı nedeniyle damgalanmasına aslı izin vermeyecektir” açıklamasını yaptı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen

Tartışmalı düzenlemeler neydi?

Polonya’nın bazı bölgelerinde LGBTİ+ bireylerin giremeyeceği alanlar oluşturulması ve Macaristan’da da eşcinsellikle ilgili içeriklere yasak getirilmesi AB’de uzun süredir rahatsızlık yaratıyordu. Macaristan’da geçen haftalarda yürürlüğe giren yasa uyarınca LGBTİ bireyleri destekleyen organizasyonlar, eğitim ve reklam faaliyeti yapamıyor. Ayrıca LGBTİ+ bireylerin kitap ya da filme konu edilmesi de yasak.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen düzenlemeyi “utanç” olarak nitelendirirken Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise yasanın iptal edilmesi taleplerini geri çevirmiş ve AB’yi ülkesine karşı “benzeri görülmemiş” bir kampanya yürütmekle suçlamıştı.

Komisyon, ülkenin bazı bölgelerinde “LGBTİ+’dan arındırılmış alanlar” adıyla yasaklı bölgelerin oluşturulması konusunda da Polonya’dan “anlaşılabilir” bir yanıt gelmediğini açıklamıştı.

Polonya ve Macaristan’ın iki ay süresi var

Polonya ve Macaristan’ın AB Komisyonu’nun şikayetine yanıt vermek için iki ay süresi var. Aksi halde Komisyon, bu iki ülke hakkında Adalet Divanı’nda dava açabilecek.

[UHA Haber Ajansı, 17 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.