enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:46 İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye, özgür biçimde kendi geleceğini kendi tayin eden bir Suriye’den yanadır”
00:34 Baklava kutusundaki rüşvet görüntülerine Özgür Özel, i. Özel, “Görüntüleri gördüm başımdan aşağı kaynar sular döküldü”
00:18 Manavgat Belediye Başkanı Kara görevden uzaklaştırıldı
00:13 Denizli’de sıcak havalardan kaçmak isteyenlerin uğrak noktalarından Kefe Yaylası, doğal güzelliğiyle keşfedilmeyi bekliyor
00:09 İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde beklenen ateşkes öncesi özellikle bölgenin kuzeyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün (WIPO) Bakanlar Toplantısı’na katıldı
00:05 Bakan Yumaklı’dan orman yangınlarına karşı uyarı
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke daha TBMM’de
00:01 Muş’ta balıkların üreme dönemi olan 15 Mayıs 15 Ağustos tarihleri arasında uygulanan av yasağına sıkı denetim
23:51 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı otel yangını davası sürüyor
23:35 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile yarın Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
23:20 Türkiye, metan gazına maruz kalarak şehit olan askerlerimizi son yolculuklarına uğurladı.
21:52 Güçlü Türkiye İçin Stratejik Öneriler!
20:44 Küresel Gazeteciler Konseyinden gençler için “MEDYALAB KAMPI ” 
20:40 Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Şahin tutuklandı
00:49 İçişleri Bakanı Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 15 suçlu, Türkiye’ye getirildi
00:36 MİT Başkanı Kalın’ın Bağdat’a gitmesi planlanıyor
00:36 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:29 Kartalkaya faciasında, aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19’u tutuklu 32 sanık hakim karşısına çıktı.
00:19 Bakan Fidan, “İsrail Gazze’de yürüttüğü soykırımı bölgede onlarca yıl boyunca kaydedilen kalkınmayı tersine çevirdi”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Konseyi’nden 14,2 milyar euroluk yardıma onay

AB Konseyi’nden 14,2 milyar euroluk yardıma onay
8 Eylül 2021
689
A+
A-

UHA HABER / AB Konseyi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelere, üyelik öncesi mali yardım fonu kapsamında yaklaşık 14,2 milyar euro ödeme yapılmasına onay verdi. 

Advertisement

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW/CÖ,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği üyesi ülkeler; Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, İzlanda, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’a maddi destek amacıyla 2021-2027 yılları için oluşturulacak katılım öncesi mali yardım fonuna yeşil ışık yaktı.

AB Konseyi’nin onayladığı fon, toplamda yaklaşık 14,2 milyar euroluk bir mali yardımı öngörüyor.

AB, bu maddi destekle, fondan faydalanacak ülkelere olası üyelikleri için gerekli reformları yapmalarında yardımcı olmayı hedefliyor.

Söz konusu ülkeler; AB değerleri, standartları, politikaları ve uygulamalarına uyum sağlayabilmeleri için gerekli siyasi, kurumsal, hukuki, idari, sosyal ve ekonomik reformları yapabilmeleri konusunda desteklenecek.

Performansa dayalı olacak

AB, bu fon kapsamındaki yardımın, performansa dayalı bir yaklaşımla ve adil paylaşım ilkesine uygun şekilde yapılacağını duyurdu. Bu nedenle söz konusu mali yardımın boyutu, ülkelerin performansına göre değişebilecek. Bu bağlamda AB; hukukun üstünlüğü, temel haklar, demokratik kurumlar, kamu yönetimi, ekonomik kalkınma ve rekabetçilik gibi alanlardaki reformlara özel önem verecek. Adil paylaşım ilkesinin sağlanması amacıyla ülkelerin performanslarının yanı sıra ihtiyaçları ve kapasiteleri de göz önünde bulundurulacak.

AB Konseyi’nin desteklediği fonun, Avrupa Parlamentosu tarafından da onaylanması gerekiyor. Onay sürecinin bu ay içinde tamamlanması bekleniyor.

2021-2027 yılları için oluşturulan fona, IPA-3 ismi veriliyor. Türkiye’ye 2007-2013 yıllarını kapsayan IPA-I döneminde 4,7 milyar euro, 2014-2020 yıllarına yönelik IPA-2 döneminde ise 4,4 milyar euro tahsis edilmişti.

[UHA Haber Ajansı, 08 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.