enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Komisyonu: Geri itme haberleri AB’nin itibarına zarar verdi

AB Komisyonu: Geri itme haberleri AB’nin itibarına zarar verdi
8 Ekim 2021
449
A+
A-

UHA HABER / AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, AB’nin sınırlarında sığınmacıların geri itilmelerine dair Avrupa medyasına yansıyan son haberlerle ilgili, “Bu haberler, AB olarak itibarımıza gerçekten zarar verdi” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (TRT Haber)’den aktardığı AA’nın habere göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından düzenlenen “tehlike altındaki Afganlara koruma sağlanması” konulu Yüksek Düzeyli Forum’un ardından gazetecilere bilgi verdi.

“Bu haberler AB olarak itibarımıza gerçekten zarar verdi” görüşünü paylaşan Johansson, “(AB’nin dış sınırlarında insanların şiddet kurbanı olmasına dair haberler) Eğer doğruysa tamamen kabul edilemez ve araştırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Ylva Johansson, “Haberlerin şoke edici olduğunu söylemeliyim. Bunlarla ilgili aşırı endişeliyim” değerlendirmesinde bulundu.

AB sınırlarında sığınmacıların geri itilmesi

Yunanistan’ın bağımsız gözlem mekanizması kurmak konusunda isteksiz olduğunun hatırlatılması üzerine Johansson, “Evet, son haberlerden sonra şimdi daha endişeliyim. Bunlar soruşturulmalı” dedi.

Johansson, sınırlardaki ihlalleri araştırmak ya da engellemek için araçların yeterli olup olmadığı sorusuna ise “Yeterli olmadığını söylemeliyim. Bu yüzden yeni göç paketinde üye ülkelerin bu tür raporları araştırmasının zorunlu olmasını teklif ettim, çünkü Komisyonun her üye ülkede neler olduğunu araştırma için aracı yok. Ayrıca üye ülkelerin bağımsız gözlem mekanizması kurmasının da zorunlu hale getirilmesini teklif ettim” yanıtını verdi.

Avrupa’daki basın kuruluşları ve sivil toplum örgütleri, AB sınırlarında sığınmacıların geri itilmelerini belgelemiş, görüntülerde, maskeli ve üniformaları kişilerin coplarla Hırvatistan ile Bosna Hersek arasındaki nehirde bir grup sığınmacıyı Bosna-Hersek’e doğru ittiği görülmüştü.

[UHA Haber Ajansı, 08 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.