enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:57 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB içinde en çok iltica başvurusu Almanya’ya yapıldı

AB içinde en çok iltica başvurusu Almanya’ya yapıldı
25 Nisan 2021
430
A+
A-

UHA HABER / Bu yıl AB içinde en çok iltica başvurusu Almanya ve Fransa’ya, en az başvuru ise Estonya ve Macaristan’a yapıldı.

Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre bu yılın başından beri Avrupa Birliği (AB) genelinde en çok Almanya’ya iltica başvurusu yapıldı.

Gazete, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Avrupa’ya göçle ilgili son durumu durumu ele alan raporuna dayandırırak verdiği haberde, 1 Ocak-3 Nisan 2021 tarihleri arasında Almanya’ya 26 bin 240 iltica başvurusunda bulunulduğunu yazdı. Bu raporda AB İltica Destek Ofisi’nin (EASO) şimdiye dek açıklanmayan rakamlarının aldığı belirtildi.

Almanya’ya yapılan iltica başvurularda Suriye’den gelenler yüzde 41 ile başı çekiyor. Suriye’den gelenleri yüzde 14’le Afganistan ve yüzde 7 ile de Irak’tan gelenler izliyor.

AB genelinde iltica başvurularında Almanya’yı ikinci sırada 20 bin 477 başvuru ile Fransa, 13 bin 34 başvuru ile İspanya takip ediyor. Listede en az başvuru alan ülkeler ise 11 başvuru ile Estonya ve sekiz başvuru ile Macaristan.

Avrupa genelinde 3 Nisan’a dek Birlik üyesi ülkelerle İsviçre ve Norveç’e yapılan iltica başvurularının sayısı 102 bin 674. Bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre üçte bir gerilediği kaydedildi. Nedeninin ise pandemi olduğu belirtiliyor.

Türkiye’den geçişler

Welt am Sonntag‘ın yer verdiği AB raporuna göre pandemi Türkiye’den AB’ye yasa dışı yollardan gelenlerin sayısının da gerilemesine neden oldu. Rapora göre Türkiye’den AB’ye Nisan ortasına kadar 2 bin 368 yasa dışı geçiş yapıldı. Bu rakam geçen yıl aynı döneme göre yüzde 74 az. Türkiye’den AB’ye yasa dışı geçişlerde en çok gidilen AB ülkesi bin 822 vaka ile Yunanistan. Yunanistan’ı 477 vaka ile İtalya ve 99 vaka ile Bulgaristan takip ediyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 25 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.