enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB enerji bakanları doğal gaza tavan fiyat konusunda anlaşamadı

AB enerji bakanları doğal gaza tavan fiyat konusunda anlaşamadı
25 Kasım 2022
400
A+
A-

Advertisement

Avrupa Birliği ülkelerinin enerji bakanları enerji krizinin olumsuz etkilerini azaltmak için doğal gaz fiyatlarına tavan uygulanması konusunda anlaşamadı. 

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin aktardığı haberine göre, Çek Sanayi Bakanı Jozef Sikela bakanların aralık ayının ilk yarısında tekrar bir araya gelerek görüş ayrılıklarını aşmaya çalışacaklarını belirtti.

Öte yandan Çek bakan birkaç önemli tedbir alma konusunda anlaşılabildiğini vurguladı. Buna göre AB içerisindeki rekabetin fiyatları yukarı çekmesini önlemek içi ortak alım yapma, ihtiyaç anında kaynakların bölüşülmesi ve yenilenebilir enerji kaynaklarını hızlandırma konusunda iş birliği yapılacak.

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan bazı bakanlar Avrupa Komisyonu tarafından iki gün önce açıklanan önerinin hiç bir zaman hayata geçirilmemek üzere tasarlandığını belirterek eleştirmişti.

Polonyalı ve İspanyol bakanlar da tasarıyı bir “şaka” olarak tanımladı.

Yunan Enerji Bakanı Kostas Skrekas da aslında önerilen tavanın gerçekte bir fiyat tavanı olmadığını ve zaman kaybedildiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu’nun başından beri taraftar olmadığı tavan fiyat uygulaması için getirdiği öneride megawatt saat başına tavan fiyatı 275 euro olarak belirleniyor. Fakat bu mekanizmanın çalışması için getirilen şartlar nedeniyle piyasa fiyatının 300 euronun üzerine çıktığı durumlarda bile kullanılması pek mümkün görünmüyor.

275 euro tavan fiyatı limitin iki hafta boyunca sürekli olarak aşılması ve LNG fiyatlarının da aynı süre içerisinde en az 10 gün 58 euronun üzerinde kalması halinde uygulanabilecek.

Avrupa’da doğal gazın toptan fiyatı ise perşembe günü itibariyle 124 euro civarında seyrediyor.

Doğal gaz fiyatına tavan uygulanmasına Hollanda ve Almanya kaynakların Asya gibi pazarlara kaçmasına neden olacağı endişesiyle karşı çıkıyor. Fakat en az 15 AB ülkesi Ukrayna savaşı nedeniyle tedarik sorunları yaşanan doğal gaz piyasasına işe yarar bir tavan sınırı getirilmesini istiyor.

[UHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.