enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB, dondurulan Rus varlıklarının faizini Ukrayna’ya göndermek için anlaşmaya vardı

AB, dondurulan Rus varlıklarının faizini Ukrayna’ya göndermek için anlaşmaya vardı
22 Mayıs 2024
15
A+
A-

AB, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirin Ukrayna’nın silahlandırılması için kullanılması konusunda Macaristan ve diğer bazı ülkelerin itirazını aştı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’n EuroNews euronewskaynaklı haberine göre, Avrupa Birliği ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karın Ukrayna’ya askeri destek sağlamak ve savaştan zarar gören ülkenin yeniden inşasına yardımcı olmak için kullanılması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

27 ülkeli AB, Moskova’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşa misilleme olarak, çoğu Belçika’da dondurulmuş olan Rus merkez bankası varlıklarından yaklaşık 210 milyar euro tutuyor. Bu paranın faizinin her yıl yaklaşık 3 milyar euro sağlayabileceği tahmin ediliyor.

AB, paranın yüzde 90’ının Avrupa Barış Tesisi olarak bilinen ve birçok AB ülkesinin Ukrayna’ya gönderdikleri silah ve mühimmatın geri ödemesini almak için kullandıkları özel bir fona aktarılacağını bildirdi. Diğer yüzde 10’luk kısım ise AB bütçesine aktarılacak.

Bazı ülkelerin kendi paylarının askeri amaçlarla kullanılmasına itiraz etmeleri halinde, bu paranın finanse ettiği programlar Ukrayna’nın savunma sanayisini güçlendirmek ya da yeniden inşasına yardımcı olacak şekilde değerlendirilecek.

Başta Macaristan ve tarafsız Avusturya olmak üzere küçük bir üye ülke grubu Ukrayna’ya silah vermeyi reddediyor.

Yetkililer, fonların ilk diliminin Temmuz ayında kullanıma sunulabileceğini belirtiyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy birçok uluslararası konferansta Rusya’nın Rusya’nın dünya bankalarında dondurulan paralarının ülkesinin yeniden inşası için Kiev’e gönderilmesini talep ediyordu.

Ukrayna, Rusya’nın askeri avantajını zorlaması nedeniyle silah ve mühimmat elde etme konusunda çaresiz durumda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.