enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB, Batı Balkan ülkelerine üyelik yolunda destek taahhüdünü yineledi

AB, Batı Balkan ülkelerine üyelik yolunda destek taahhüdünü yineledi
22 Eylül 2023
18
A+
A-

Avrupa Birliği (AB), Batı Balkan ülkelerine üyelik yolunda destek taahhüdünü yinelerken, AB’nin dış ve savunma politikalarıyla tümüyle uyumlu olma çağrısı yaptı.

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in KosovaPort’a dayandırdığı AA kaynaklı haberine göre, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Borrell Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu marjında New York’ta Batı Balkan ülkelerinin liderleriyle bir araya geldi.

Toplantıya, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj, Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatoviç, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Hırvat Üyesi Zeljko Komsic ile Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski katıldı.

Yüksek Temsilci bu liderlere “Rus saldırganlığı, enerji ve gıda güvenliği ile iklim değişikliği” gibi sorunlarla mücadelede verdiği desteğin altını çizdi, onlara da AB’nin dış ve savunma politikalarıyla tümüyle uyumlu olmalarını beklediğini bildirdi.

Genişlemeyle ilgili mesajlar

Toplantıya ilişkin açıklamada şunlar kaydedildi:

“Toplantı aynı zamanda AB’nin genişleme politikasının yeni ivme kazandığı dönemde AB’ye katılım konusundaki beklentilerin de tartışılması için bir fırsat oldu. Yüksek Temsilci, AB yolunda ilerlemek için gerekli olan önemli siyasi, kurumsal, sosyal ve ekonomik reformları ilerletmelerine yardımcı olmak amacıyla tüm adaylara ve potansiyel adaylara AB’nin siyasi, teknik ve mali olarak devam eden güçlü desteğini yineledi.”

Arnavutluk, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, AB’ye “aday”; Kosova ise “potansiyel aday” ülkeler arasında yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.