enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Azerbaycan’da gaz arayışında

AB Azerbaycan’da gaz arayışında
5 Şubat 2022
437
A+
A-

BAKÜ – UHA HABER / Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya bağımlılığı azaltmaya çalışan Batılı yetkililer, Azerbaycan’da düzenlenen Güney Gaz Koridoru toplantısı çerçevesinde temaslarda bulundu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘AFP’den aktardığı haberine göre,Ukrayna krizi nedeniyle Rusya ile Batı arasındaki gerilimin tırmandığı ve Rus doğal gaz sevkiyatlarıyla ilgili endişenin arttığı bir dönemde Batılı üst düzey yetkililerden oluşan bir heyet Azerbaycan’da temaslarda bulundu.

Heyette AB Komisyonu’nun enerjiden sorumlu üyesi Kadri Simson’ın yanı sıra diğer AB ülkeleri ile İngiltere ve ABD’den de yetkililerin bulunduğu bildirildi.

AB Komiseri Kadri Simson, Güney Gaz Koridoru toplantısı çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyarette Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ile bir araya geldi.

Simson, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Aliyev ile ikili görüşmelerinde enerji alanında ortaklık ve iş birliğini geliştirme konularını istişare ettiklerini belirterek doğal gaz sevkiyatının artırılması, yenilenebilir enerjiler ve temiz enerjiye geçişte iş birliği konusunda diyaloğu yoğunlaştırmak istediklerini kaydetti.

Güney Gaz Koridoru yoluyla AB’ye doğal gaz sevkiyatını artırma çabalarından dolayı Azerbaycan’a teşekkür eden Simson, Azerbaycan’ın “güvenilirliğini ve büyük bir ortak olduğunu” bir kez daha gösterdiğini söyledi. Simson, Güney Gaz Koridorunun AB’nin enerji kaynaklarını çeşitlendirme politikası ve sevkiyat güvenliğinde stratejik önem taşıdığını ve bir başarı hikayesi olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

AB Komiseri, Azerbaycan Enerji Bakanı Şahbazov ile görüşmelerinde de enerji işbirliği konusunda derinlemesine istişarelerde bulunduklarını, doğal gaz ve yenilenebilir enerjiler alanlarında ortaklığı geliştirme kararı aldıklarını kaydetti.

AB yetkilisi, Bakü’de düzenlenen Güney Gaz Koridoru toplantısı çerçevesinde Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile de bir araya geldi.

Simson, görüşmede Avrupa’da enerji güvenliği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ve Güney Gaz Koridoru kapsamında bölgesel işbirliğinin devamı konusunu görüştüklerini kaydetti.

Bakan Dönmez de görüşmeyle ilgili olarak “AB ile kaynak çeşitliliği ve enerji arz güvenliği konularında iş birliği fırsatlarını değerlendirdik” açıklaması yaptı.

Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şahdeniz sahasından çıkarılan doğal gazı Gürcistan, Türkiye ve Yunanistan üzerinden AB’ye taşıyan Güney Gaz Koridoru, 2020 yılında faaliyete geçmişti.

Avrupa, doğal gaz ihtiyacının yüzde 40’ından fazlasını karşılayan Rusya’ya bağımlılığı azaltmaya ve alternatif rotalarla dengelemeye çalışıyor.

[UHA Haber Ajansı, 05 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.