enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:36 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
00:22 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:13 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:12 İletişim Başkanı Duran: G20 temasları kıymetli sonuçlar ortaya koydu
00:12 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:07 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:07 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Afganistan’daki diplomatik misyonunu kuruyor

AB Afganistan’daki diplomatik misyonunu kuruyor
8 Aralık 2021
328
A+
A-

BELÇİKA-UHA HABER / Avrupa Birliği, Afganistan’daki ortak diplomatik misyonunu birkaç hafta içinde kurmaya hazırlanıyor. Temsilciliğin açılmasının “AB’nin Taliban’ı tanıdığı anlamına gelmeyeceğini” vurgulandı.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı AA’nın haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Nabila Massrali, AB’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’de “asgari bir mevcudiyet” bulundurma çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu.

Güvenlik nedeniyle detay vermek istemeyen Massrali, ortak diplomatik temsilciliğin başlamasının birkaç hafta içinde mümkün olabileceğini söyledi.

“Taliban yönetimiyle ilişki kurmak kaçınılmaz”

Massrali, temsilciliğin açılmasının “AB’nin Taliban’ı tanıdığı anlamına gelmeyeceğini” vurguladı.

AB yetkilileri, Afganistan’a yapılması planlanan insani yardımlar gibi konular başta olmak üzere bazı meselelerde geçici Taliban yönetimiyle ilişki kurulmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

Fransa’dan “Kabil’de ortak bir diplomatik misyon kurulması” önerisi

AB dönem başkanlığını 1 Ocak’ta devralmaya hazırlanan Fransa, AB ülkelerinin Kabil’de ortak bir diplomatik misyon kurmasını önermişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 4 Aralık’ta Katar’a yaptığı ziyarette, “Bazı Avrupa ülkeleri arasında büyükelçilerimizin bulunmasına imkan verecek ortak bir yer, bir organizasyon kurulmasını düşünüyoruz.” demişti.

Macron, “Bu, Taliban’ın siyasi olarak tanınması veya Taliban ile siyasi diyalogdan farklı bir diplomatik girişim. Açabileceğimiz en kısa sürede bir temsilciliğimiz olacak.” değerlendirmesini yapmıştı.

AB yetkilileri, NATO’nun Afganistan’dan bu yaz çekilmesinden sonra yönetimi alan ve geçici hükümet kuran Taliban’ı tanımayacaklarını ısrarla vurguluyor ancak bazı konularda diyalog ve iş birliği yapmaları gerektiğinin altını çiziyor.

[UHA Haber Ajansı, 08 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.