enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı 36. Yılında

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı 36. Yılında
14 Eylül 2023
2.830
A+
A-

1976 yılında yayın hayatına başlayan (UHA) Uluslararası Haber Ajansı, bugün yaklaşık 36 yıldır adından söz ettiriyor.

İlk kuruluşu TRT Dış Haberler Mütercimi Muzaffer Baca’nın uhdesinde yayın hayatına başlayan (UHA) Uluslararası Haber Ajansı, o zamanın şartlarında gerek yurt içinden gerekse yurt dışından görüntülü yayıncılığa büyük önem veriyordu.

Güçlü ve başarılı bir kadroya sahip olan (UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın İstanbul’da el değiştirmesinden sonra, Sürekli Sarı Basın kartı sahibi, emekli TRT Haber Muhabiri Ataner Yüce ajansın çalışmalarını yürütmeye çalıştı.

Ajansın mali krize girmesi ve yeni sahibi işadamı Hüseyin Beşikçi’nin  ani vefatı nedeniyle ajansın Genel Müdürü Ataner Yüce, bu kez (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nı  internet üzerinden yaşatmaya devam etmeye başladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı, kurulduğu günden buyana hala Türkiye’nin en saygın, bağımsız, tarafsız bir yayın kuruluşu olarak, diplomasi, iç ve dış politika ve ekonomi ağırlıklı haberler üretiyor.

Başta Almanya olmak üzere, Hollanda, Kiev, Bişkek’te temsilcilikleri bulunan (UHA) Uluslararası Haber Ajansı, aynı zamanda Almanya’da Deutsche Welle (DW), Washington’da Amerika’nın Sesi (VOA) ve Lyon merkezli yayın yapmakta olan Euronews’in abonesi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın Berlin temsilcisi Tuba Nur Türkeli, atandığı günden itibaren başarılı bir şekilde Avrupa’nın dili olmaya büyük gayret gösteriyor.

Hollanda’da duayen gazeteci İlhan Akçay, hazırladığı bir çok haberle (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın adeta can simidi konumunda.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Celal Kılıç, bugüne kadar (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na yapmış olduğu haberlerle kendinden emin bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı, yayın hayatına başladığı günden bu yana, aynı günki heyecan ve inandığı çizgisinden ödün vermeden ‘Amaç, Vizyon ve Temel değerler’ konusuna büyük önem veriyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı, https://www.uhahaberajansi.com  adresinden günlük yayın yapan bağımsız bir medya kuruluşu olarak, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişen, değişen organik yapısıyla; yayın organı olmasının yanı sıra, bir düşünce kuruluşu olarak da nitelendirilebilir.

Mustafa SALMAN / Haber ve Genel Yayın Yönetmeni

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.