enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in,
00:56 “Kocaeli Yaya Ulaşımı Eylem Planı”  Çalıştayının İkinci Oturumu Gerçekleştirildi
00:54 Adalet Bakanı Gürlek, “suç örgütleriyle mücadele sürüyor, 7 ilde 113 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi”
00:45 Adalet Bakanı Gürlek, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu 19. Toplantısı’nda konuştu…
00:38 Edirne’de Kürek Fırtınası! Kocaeli Sümerspor 4 Madalya ve 2 Kupayla Döndü
00:31 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenecek Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci’ne katılacak
00:28 İletişim Başkanlığı’nca, Helsinki’de “Ankara Zirvesi Öncesinde Stratejik Belirsizlikleri Yönetmek” başlıklı panel
00:21 Gazeteci Reşat Salihi: “Milli mücadele Türkiye’de zaferle taçlandırılmış olsa da Irak cephesi açısından sona ermedi”
00:12 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “‘Terörsüz Türkiye’, bölgesel fırtınalar karşısında milli varlığımızın zırhıdır”.
00:07 Liderliğin Gerçek Gücü: İşi Yapmak Değil, İnsanları Başarmaya Taşımaktır.
13:00 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) üyesi Türk gazeteciler Ata yurdu Özbekistan’ı keşfetti
12:33 UHA ve TÜHA’dan Gazeteci Veysel Kavrayan, DTİK’nin Kuzey Makedonya Basın Buluşması’na Katılıyor
11:47 CHP grup toplantısına ziyaretçi kabul edilmeyecek
11:19 Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde mayısta en yüksek aylık reel getiri yatırım aracı; Mevduat faizi oldu…
10:56 CHP’de iki ismin de grup toplantısı yapacağının açıklanmasının ardından TBMM’de yoğun güvenlik önlemleri alındı
09:52 Otomotiv endüstrisinin yılın 5 ayındaki ihracatı yüzde 2,6 artarak 17 milyar dolara ulaştı.
09:01 Yandex Türkiye ve ODTÜ’nün ortak yapay zekâ yüksek lisans programı, AIPA tarafından düzenlenen AI Tomorrow Summit’te “Eğitimde Yapay Zekâ” ödülünü kazandı
00:55 Türkiye suyun altında da ‘yeni bir sayfa’ açacak
00:47 Dışişleri Bakanlığı’ndan, Ermenistan’da Pazar günü düzenlenen parlamento seçimleri hakkında açıklama
00:43 Dışişleri Bakanı Fidan, “Orta Koridor, üçlü iş birliğimizin stratejik omurgalarından biri haline gelmiştir” dedi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”

Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
12 Ocak 2026
17
A+
A-

 

* Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazze Şeridi’nde güvenliği üstlenecek uluslararası istikrar gücüne ilişkin, “Kendi kendine yeterli olacak şekilde kuvvet hazırlanmış, eğitim faaliyetlerine başlanmıştır.” ifadesini kullandı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Gazze’ye gönderilmesine yönelik isteğini dile getirdi.

*İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türk Silahlı Kuvvetleri Kutsal Vatan Topraklarının Başlıca Teminatıdır Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bakanlığın 2026 yılı bütçe teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlık faaliyetlerini anlattığı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler

Kyodo News International, Inc logosu

 

ANKARA, 12 OCAK 2026 -Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Japon haber kuruluşlarından Kyodo News’in sorularını yanıtladı.

Gazze Şeridi’nde güvenliğin sağlanmasını üstlenecek uluslararası istikrar gücüne ilişkin soru üzerine Güler, “Kendi kendine yeterli olacak şekilde kuvvet hazırlanmış, eğitim faaliyetlerine başlanmıştır.” ifadesini kullandı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Gazze’ye gönderilmesine yönelik isteğini dile getirdi.

Güler, Türkiye’nin oluşturulacak bir barış gücüne asker göndermesinin tek amacının, insani yardımlara katkıda bulunmak ve çatışmaları sonlandırmak olduğunu vurguladı.

Bu durumun, “İsrail için bir tehdit oluşturmadığını” belirten Güler, anlayış gösterilmesini talep etti.

Öte yandan Güler, terör örgütü PKK’nın halen Suriye, Irakve İran’da faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, “Tüm silahlar teslim edilene kadar tehdit devam edecek.” değerlendirmesini yaptı.

Bakan Güler, terör örgütü SDG’nin, 10 Mart 2025’te birliklerin ve unsurlarının entegrasyonu konusunda Suriye ile anlaşmaya varmasının hatırlatılması üzerine, entegrasyon sürecinin bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Japonya’nın Türk İHA’larını tedariki

Bakan Güler, Japonya’nın tedarik etmeyi değerlendirdiği Türk yapımı insansız hava araçlarının (İHA), uzun süreli havada kalış, kesintisiz gözetleme kabiliyeti ve dolayısıyla maliyet etkin kullanımı gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

Bu araçların, Japonya için “caydırıcı unsur” olarak değerlendirilebileceğini belirten Güler, tercih edilmelerini umut ettiğini aktardı.

Güler, Türk insansız hava araçlarının, harekat koşullarında elde edilen tecrübeler doğrultusunda geliştirilmiş “güvenilir ve esnek sistemler” olduğunu belirtti.

Bakan Güler, Japonya’nın değerlendirmesi muhtemel bir model olarak, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen ANKA’yı örnek gösterdi.

Ayrıca, Baykar firmasının Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının ve onun müteakip versiyonu olan Bayraktar TB3 modelinin, “Japonya’nın savunma kabiliyetlerine katkıda bulunabileceğini” vurgulayan Güler, Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen’in Ankara’yı ziyaretinin ardından Türkiye’nin deniz güvenliği, insansız sistemler, eğitim ve hava savunma teknolojileri gibi konularda Japonya ile yapıcı görüşmelerini sürdürdüğünü belirtti.

Güler, Milli Savunma Bakanlığından bir heyetin bu yılın mart ayında Japonya’yı ziyaret ederek, savunma sanayisi ve çerçeve anlaşması konularının görüşülmesinin planlandığını ifade etti.

Japonya’nın Türk insansız hava araçları tedarikini değerlendirmesine ilişkin Güler, “Japonya’nın ileri teknoloji birikimi ile Türkiye’nin esnek üretim kabiliyeti ve uluslararası operasyonel tecrübelerinin bir araya gelmesi, savunma sanayi işbirliklerini stratejik boyuta taşıyabilecek önemli bir potansiyel içeriyor.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.