enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri

Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
18 Aralık 2025
11
A+
A-

* Türkiye’nin savunma sanayii alanında geliştirdiği ve son dönemde dünya basınında geniş yer bulan Gazap ve Hayalet sistemleri, ülkemizin geldiği teknolojik seviyeyi açıkça ortaya koymaktadır.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteci-Yazar* Gül KABACAOĞLU

İZMİR, 18 ARALIK 2025 

Türkiye’nin savunma sanayii alanında geliştirdiği ve son dönemde dünya basınında geniş yer bulan Gazap ve Hayalet sistemleri, ülkemizin geldiği teknolojik seviyeyi açıkça ortaya koymaktadır.

Eşi benzeri yok! Fransa'dan Türkiye itirafı: "Dünyanın en güçlüsü GAZAP" FotoHaberi - Türkiye Gazetesi

Yerli ve millî imkânlarla üretilen bu sistemlerin küresel ölçekte dikkat çekmesi, sadece bir savunma başarısı değil; aynı zamanda mühendislik, bilim ve stratejik vizyonun da bir göstergesidir. Bu yönüyle bakıldığında, elbette gurur duymamak mümkün değildir.

Ancak bu gururu ifade ederken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini ve temel ilkesini de hatırlatmak gerektiğine inanıyorum: “Yurtta sulh, cihanda sulh.”

Bu ilke, bizim savunma anlayışımızın özünü oluşturur. Geliştirilen her teknoloji, üretilen her sistem; saldırganlık için değil, caydırıcılık için vardır. Güç, barışı koruyabildiği ölçüde anlamlıdır.

Savunma teknolojilerinde güçlü olmak, savaş istemek değildir. Aksine, güçlü bir savunma altyapısı; barışı korumanın, bağımsızlığı garanti altına almanın ve uluslararası alanda söz sahibi olmanın en önemli unsurlarından biridir. Türkiye’nin attığı bu adımlar, kimseyi tehdit etmek için değil; kendi halkının güvenliğini sağlamak ve bölgesel istikrarı desteklemek içindir.

Millî Savunma Bakanlığı AR-GE Merkezinin Ürettiği GAZAP ve NEB Bombaları, Basında Geniş Yer Buldu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Dünya basınında yer alan bu gelişmeler, Türkiye’nin artık sadece tüketen değil, üreten; sadece izleyen değil, yön veren bir ülke olduğunu göstermektedir. Fakat bizler için asıl başarı, bu gücü akıl, sağduyu ve barış idealiyle birlikte taşıyabilmektir.

Gurur duyuyoruz; çünkü başardık.

Temkinliyiz; çünkü barışı önemsiyoruz.

Ve kararlıyız; çünkü gücümüzü her zaman barıştan yana kullanmayı seçiyoruz.

Bu çerçeve ışığında tüm alanlarda üreten ve gelişen Türkiye hedefimizi destekliyor ve gelişmeleri yakından takip edeceğimizi yineliyoruz.

Saygılarımla.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.