enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:17 İletişim Başkanı Duran: Mescid-i Aksa’ya baskın, sistematik bir provokasyondur
00:17 Nadir hastalıklar hakkında bilinç yaratılması önemli
00:06 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün her türlüsüyle mücadelemiz kararlılıkla sürecek
20:38 İstanbul’da Yapı Kredi Plaza Blokları önünde 3 terörist etkisiz hale getirildi
13:37 KKTC 5. Cumhurbaşkanı Tatar’dan “Mavi Vatan” Vurgusu
12:30 AK Parti Sözcüsü Çelik, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu
12:08 Üsküdar Belediyesi’ne usulsüzlük operasyonu: 20 gözaltı
11:59 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı,”Tarımsal girdilerle ilgili alınan bütün tedbirler yerinde”
00:55 Ülkücü hareketin lideri: Alparslan Türkeş
00:49 Haftada 2 Günümüz İnternette Geçiyor
00:31 Savaş Döneminde Ekonomi Diplomasisi
00:27 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 6 Nisan 1920’de kurulan Anadolu Ajansı, 106 yaşında
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye bu karamsar tablonun dışındadır
00:00 ABD/İsrail-İran Savaşı Nereye Evrilecek?
15:07 ABD ve İsrail’e ait savaş uçakları, Tahran’daki Şerif Teknoloji Üniversitesi veri merkezini hedef aldı
14:49 Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı
14:21 Sosyal medyada “15 yaş” sınırı yasalaşıyor
11:49 Bakan Uraloğlu: Türk sahipli 3 gemi Hürmüz Boğazı’ndan geçti
11:22 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın “Kocaeli’de Neler Oluyor?” Başlıklı Haberleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
19 Kasım 2025
38
A+
A-

* Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

* Detaylar haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

Bakanımız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

ANKARA, 19 KASIM 2025 – Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yeniden inşa edilecek olan Antalya Müzesine ilişkin de şunları kaydetti:

“Antalya Müzemizi, çok daha fazla eserimizin sergilenmesine olanak verecek çağdaş müzecilik anlayışıyla 2026 yılında halkımızla buluşturacağız. Çağdaş müzecilik sembolü haline gelecek yeni Antalya Müzesi’nde kapalı alan 9 bin 500 metrekareden tam 19 bin 500 metrekareye çıkacak. Mevcut alan böylece neredeyse ikiye katlanacak. Açık alan da modern müzecilik anlayışı ile 22 bin 677 metrekare ile güncellenecek. Yeni müzenin sergi alanlarında yaklaşık yüzde 164’lük bir artış olacak. Mevcut 4 bin 172 metrekarelik sergi alanı, 11 bin metrekareye yükselecek. Böylelikle depoda sergilenmeyi bekleyen eserlerin büyük bölümü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.”

Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında dönüşüm sürecinin devam ettiğini belirten Ersoy, uluslararası restorasyon ilkeleri ve bilim kurulu eşliğinde yürütülen bu sürecin sonunda Tarihi Haydarpaşa Garı’nda tren taşımacılığı sürerken Anadolu Yakası’nın ilk Arkeoloji Müzesi’ni Haydarpaşa’da hayata geçireceklerini anlattı.

Ersoy, proje kapsamında tarihi binaların restorasyonunu, millet bahçesini, sergi alanlarını ve arkeoloji müzesini kapsayan ilk etabın açılışını 2026 yılı içerisinde yapmayı planladıklarını söyledi.

Kültür varlıklarıyla ilgili çalışmaların sadece bugünle sınırlı olmadığını vurgulayan Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerek diplomatik gerekse de hukuki yollardan yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, son olarak iadesini sağladığımız eserlerle birlikte, 2025 yılında yurt dışından 109 eseri ülkemize kazandırdık. 2002-2025 yılları arasında yurt dışından getirilen 13 bin 377 eserin 9 bin 62’si 2018 yılı sonrasında ülkemize kazandırıldı. 2025 yılı itibarıyla 217 müze, 146 düzenlenmiş ören yeri ile hizmet vermekteyiz. Bunların yanı sıra bugün sayısı 448’e ulaşan Bakanlığımız denetiminde faaliyet gösteren özel müze bulunmaktadır. Bu özel müzelerde toplamda 285 bin 348 kayıtlı eser yer almaktadır. 2025 yılı Ekim ayı sonu itibarıyla Bakanlığımıza bağlı müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etmiştir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.