enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:43 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:33 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cevdet Yılmaz: Tarafların anlaşmaya sadık kalmasını bekliyoruz

Cevdet Yılmaz: Tarafların anlaşmaya sadık kalmasını bekliyoruz
10 Ekim 2025
8
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gazze’de ateşkes planının ilk aşamasını onaylamasına ilişkin, “Tarafların anlaşmaya sadık kalmasını bekliyoruz. Anlaşmaya katkı sunduğumuz gibi uygulanmasını da yakından takip edeceğiz” dedi.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Cevdet Yılmaz: Tarafların anlaşmaya sadık kalmasını bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

ANKARA, 10 EKİM 2025 – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NSosyal hesabından Gazze’de ateşkes planının ilk aşamasını onaylamasına ilişkin açıklama yaptı.

ABD Başkanı Sayın Trump’ın ortaya koyduğu planın Türkiye, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğu ile Hamas ve İsrail temsilcileri tarafından müzakere edilerek kabul edildiğini belirten Yılmaz, “Çok geç kalmış olsa da, Gazze’de ateşkesin sağlanmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir” açıklamasını yaptı.

Yılmaz, daha fazla Filistinli masumun kanının dökülmemesi, insani yardımların kesintisiz ulaştırılması ve yeniden inşa süreci ile Gazze’nin farklı bir döneme gireceğini belirterek, “Çok dar bir alanda, dünyanın en gelişmiş silahları karşısında, tüm imkansızlıklar içinde büyük bir direniş gösteren Gazze halkını gönülden selamlıyoruz” dedi.

“Anlaşmanın uygulanmasını da yakından takip ederek sürece katkı sunacağız”

İki yıldır süren insanlık dışı saldırılara rağmen Filistin halkının toprağından sökülüp atılamadığını vurgulayan Yılmaz, “Bir çok ülke Filistin Devletini resmen tanıdı. Gazze’nin direnişi tüm dünyada uyanışa vesile oldu. Gazze’de işgale, ablukaya ve soykırıma direniş, insanlığın ve insani değerlerin dirilişine dönüştü. Bu uyanış etrafında oluşan “insanlık ittifakı” ve “Sumud ruhu” daha adaletli bir dünya umudunun güçlenmesine vesile oldu” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Önümüzdeki dönem tarafların varılan anlaşmaya sadık kalmasını ve etkili şekilde uygulamalarını bekliyoruz. Anlaşmaya katkı sunduğumuz gibi, uygulanmasını da yakından takip ederek sürece katkı sunacağız. Bu sürecin sonunda işgalin tamamen sona ermesi ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletinin hayat bulması; herkes için güvenliği, huzuru ve barışı kalıcı hale getirecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.