enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Sözbilir uyardı: Ölü faylar dirildi, o illere dikkat!
00:55 Türkiye’nin yabancı menşeli savaş uçağı tedarikinin nedenleri…
00:52 İlim Kültür Eğitim Vakfı’nın (İLKE) “İlim Adamının Ahlaki Yolculuğu” konferansı…
00:51 Gazze Raporu: Kanıt Var, Karar Bekleniyor
00:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik saldırısını lanetliyorum
00:42 Tarih Vakfı’nın Cumhuriyet’in 100 Yılı Serisinden Yeni Bir Cilt: Türkiye Siyaseti – Dönemler, Aktörler, Meseleler
00:42 Avrupa’da Rusya’ya karşı tutum sertleşiyor
00:37 Putin Türkiye’ye krediyi onayladı
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kantin solculuğu havasından bir türlü çıkamıyorlar”
00:25 Dünya gıda sektörü Moskova Crocus Expo’da buluştu
00:16 SPD Başkanı Yıldız, Büyük Menderes Havzası Su-Çevre-Ürün Güvenliği Çalıştayı’nda konuştu
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti olarak çeyrek asırlık birikim temsil ediyoruz”
00:08 Saygınlar Kulübü, mehtap turuyla moral depoladı
23:38 Filistin’de yaşanan insanlık suçunun hala sona ermemesi oldukça düşündürücü
08:08 Covid’in yeni varyantları Nimbus ve Stratus hakkında neler biliniyor?
00:59 Erdoğan-Trump Görüşmesi
00:50 Bakan Göktaş, Ocak 2026 itibarıyla artırılacak Aile ve Gençlik Fonu kapsamındaki evlilik kredisi başvuruları başladı…
00:44 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Açık Kaynak İstihbaratı Kullanımında Suriye Örneği…
00:37 Filistin tanınıyor, katil İsrail yalnızlaşıyor
00:34 Milli SİDA’larda ‘hava savunma’ dönemi başlıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

(MİT) Başkanı Kalın, ABD Başkanı Trump’ın Gazze planıyla ilgili gelişmeler konusunda temasta bulunmak için Katar’da…

(MİT) Başkanı Kalın, ABD Başkanı Trump’ın Gazze planıyla ilgili gelişmeler konusunda temasta bulunmak için Katar’da…
1 Ekim 2025
7
A+
A-

* Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze planıyla ilgili gelişmeler konusunda temasta bulunmak için Katar’a gitti.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

DOHA (Katar), 01 EKİM 2025 -Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kalın, Hamas ile İsrail arasında Katar, ABD ve Mısır’ın arabuluculuğunda devam eden müzakerelerde Trump’ın gündeme getirdiği Gazze planı üzerine ilgili taraflarla görüşmeler yapacak.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, başkent Doha’da düzenlediği basın toplantısında, Gazze’de ateşkes ve Trump’ın açıkladığı kapsamlı plana ilişkin müzakerelere, Türkiye’nin de katılacağını belirterek “Katar, Mısır ve Türkiye’nin çabaları, savaşı sona erdirmek için kolektif ve eşgüdümlü şekilde yürütülecektir” ifadesini kullanmıştı.

“Bizim temel hedefimiz, savaşın ve Gazze’deki açlığın sona erdirilmesidir”

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, başkent Doha’da düzenlediği basın toplantısında Gazze’de ateşkes müzakereleri ve ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı Gazze çatışmasını sonlandıracak kapsamlı plana ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katar, ABD ve Mısır’ın arabuluculuğunda devam eden Gazze’de ateşkes müzakerelerine Türkiye’nin de katılacağını belirten Ensari, “Katar, Mısır ve Türkiye’nin çabaları, savaşı sona erdirmek için kolektif ve eşgüdümlü şekilde yürütülecektir” dedi.

Ensari, Mısır İstihbarat Başkanının dün Hamas heyetiyle bir toplantıya katıldığını, Türkiye’nin ise bugün yapılacak oturumda yer alacağını ifade etti.

ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı Gazze çatışmasını sonlandıracak kapsamlı plan hakkında da konuşan Ensari, “ABD’nin Gazze’deki savaşı bitirme yönündeki taahhüdünü yüksek derecede takdir ediyoruz. Bizim temel hedefimiz, savaşın ve Gazze’deki açlığın sona erdirilmesidir” diye konuştu.

Ensari, Trump’ın Gazze planının Katar ve Mısır tarafından Hamas’a iletildiğini kaydetti ve “Henüz yanıt için erken, ancak hareketin olumlu bir yaklaşım sergileyeceğine inanıyoruz” dedi.

Katar’ın başından beri Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması, insani yardımın ulaştırılması ve gerilimin tırmanmasının önlenmesi için yoğun çaba gösterdiğini belirten Ensari, Arap Barış İnisiyatifi’nin de halen masada olduğunu hatırlattı.

Ensari, Trump’ın duyurduğu Barış Konseyi girişimini olumlu karşıladıklarını ve Washington’un bu süreçte garanti verici rol üstlenmesini desteklediklerini belirtti.

İsrail’in Doha’ya yönelik düzenlediği saldırıya işaret eden Ensari, “Katar, İsrail’in saldırısıyla ilgili tüm hukuki haklarını saklı tutmaktadır. Önceliğimiz, ülkemizin egemenliği ve vatandaşlarımızın güvenliğidir. İsrail Başbakanı Netenyahu, Pazartesi günü yapılan telefon görüşmesinde özür diledi ve bunun tekrarlanmayacağını söyledi.” diye konuştu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ensari, “Gazze’de ateşkesin sağlanması için çabalarımız aralıksız sürüyor. Hedefimiz, savaşı, Filistinlilerin günlük olarak öldürülmesini ve açlığı her ne pahasına olursa olsun sona erdirmek ve mümkün olan en kısa sürede anlaşmayı duyurmak.” dedi.

Trump, “Gazze Çatışmasını Sonlandıracak Kapsamlı Plan” adlı önerisini duyurmuştu

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile düzenlediği basın toplantısında 20 maddeden oluşan “Gazze Çatışmasını Sonlandıracak Kapsamlı Plan” adlı önerisini açıklanmıştı.

20 maddelik Gazze planını açıklayan Trump, planın taraflarca kabul edilmesi halinde savaşın derhal sona ereceğini, İsrail’in Gazze’den kademeli olarak geri çekileceğini, Gazze’de Hamas’ın rolünün olmadığı yeni bir sürecin başlayacağını ve tüm esirlerin serbest kalacağını açıklamıştı.

Katar ve Mısır ise, Trump’ın Gazze planını Hamas’a iletmişti.

Netanyahu, Trump’ın planına göre İsrail’in Gazze’de işgalinin süreceğini açıklamıştı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze planına göre, ülkesinin Gazze’nin çoğu bölgesindeki işgalinin devam edeceğini ve bağımsız Filistin devleti kurulmayacağını iddia etmişti.

Trump’ın Beyaz Saray’da açıkladığı Gazze ateşkes ve esir takası planına değinen Netanyahu, plana göre, “Gazze Şeridi’ndeki tüm İsrailli esirlerin serbest kalacağını buna karşın İsrail’in Gazze’nin çoğundaki işgalinin devam edeceğini” savunmuştu.

Trump’ın planına göre “Filistin devletinin kurulmasının” kesinlikle gerçekleşmeyeceğini ileri süren Netanyahu, ne Trump’ın ne kendisinin böyle bir şey açıklamadığını dile getirmişti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.