enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:07 İngiltere, Avustralya ve Kanada’dan sonra Portekiz de Filistin’i devlet olarak tanıdı
11:36 Batı’nın Filistin devletini tanıması ne işe yarayacak?
11:13 Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın Fenerbahçe Kulübünde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kuruldan notları…
09:53 Batı’nın Filistin devletini tanıması ne işe yarayacak?
00:59 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Uluslararası GastroAfyon Festivali’nden izlenimleri…
00:51 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
00:46 Hayatta İyilik Var: Gazzeli Ailelere Gıda Yardımı…Mısır’da 150 Gazzeli Aileye Gıda Yardımı Ulaştırıldı
00:34 Teknolojinin günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen yapay zeka uyarısı: “Her Söyleneni Doğru Kabul Etmeyin”
00:34 Umut Davası: Mehmet Ağar ifade verecek mi?
00:23 Trump’ın kızı Türk iş insanının lüks yatında tatil yaptı
00:20 Netanyahu denilen kanlı katilin kafasına taktığı Sloam Tableti
00:19 Su Kurullarında alınan kararlar hayata geçiriliyor!
00:01 ABD medyası nasıl Trump’ın yörüngesine giriyor?
18:30 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
00:59 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak.
00:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
00:38 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
00:20 SPD Başkanı Yıldız: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
00:19 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
00:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere, Avustralya ve Kanada’dan sonra Portekiz de Filistin’i devlet olarak tanıdı

İngiltere, Avustralya ve Kanada’dan sonra Portekiz de Filistin’i devlet olarak tanıdı
22 Eylül 2025
6
A+
A-

* Portekiz, İngiltere, Avustralya ve Kanada pazar günü Filistin’i devlet olarak tanıyan 150’den fazla ülke arasına katıldı. Duyurular bu hafta yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde yapıldı.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Bilgi bombardımanında bir sığınak: Hafıza Kartı – newslabtürkiye

Gazeteci* Çağla ÜREN, EURONEWS

NEW YORK, 22 EYLÜL 2025 – Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Rangel, pazar günü New York’ta yaptığı açıklamada, Portekiz’in Filistin’i devlet olarak tanıdığını duyurdu.

Yerel basının bildirdiğine göre Rangel, bu adımın “kalıcı barış için tek çözüm olan iki devletli çözüm” vizyonunu desteklediğini belirterek, hükümetin “İsrail’in var olma hakkını” ve “etkin güvenlik ihtiyaçlarını” yeniden teyit ettiğini ve Hamas tarafından gerçekleştirilen “7 Ekim’deki menfur terör saldırılarını bir kez daha kınadığını” sözlerine ekledi.

Bu adım, İngiliz Milletler Topluluğu ülkeleri İngiltere, Kanada ve Avustralya’nın salı günü başlayacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde benzer bir adım atmasından saatler sonra geldi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer pazar günü yaptığı açıklamada, “Çabalarımızı, barışçıl bir geleceğe yönelik ortak umutla birleştirmeliyiz: rehinelerin serbest bırakılması, şiddetin sona ermesi, acıların son bulması ve iki devletli çözüme geri dönüş — tüm taraflar için barış ve güvenliğin en güçlü umudu,” dedi.

Bu hafta yapılacak BM zirvesinde, aralarında İngiltere gibi Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinden biri olan Fransa’nın da bulunduğu daha fazla ülkenin Filistin’i devlet olarak tanıyanlar listesine katılması bekleniyor.

İsrailli yetkililer bu tanımayı kınarken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bunun bölgeyi istikrarsızlaştırdığını ve militan grubu güçlendirdiğini iddia etti.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bu tanımalara karşılık olarak bir sonraki kabine toplantısında Batı Şeria’nın ilhakını gündeme getireceğini açıkladı.

Ben-Gvir, “İngiltere, Kanada ve Avustralya’nın Filistin’i devlet olarak tanıması, katil teröristlere verilen bir ödüldür ve derhal karşı önlemler alınmasını gerektirir,” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.