enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:45 Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
00:43 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
00:40 Ahıska Türkleri!
00:22 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
22:58 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:45 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
22:19 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
22:02 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
21:40 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
18:20 Dünyanın lanetlediği katil soykırımcı İsrail, Gazze’de operasyonları genişletiyor: Siviller için güneye geçiş hazırlığı
18:00 Trump-Zelenskiy görüşmesinden hemen önce düzenlenen Rus saldırılarında en az 7 kişi öldü
17:49 Avrupalı liderlerden Washington zirvesi öncesi Ukrayna ile birlik vurgusu
10:56 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
10:16 Her üç ölümden biri kalp-damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor: Risk faktörlerine dikkat!
09:51 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:10 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor

Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
19 Ağustos 2025
4
A+
A-

* Yarışma, ‘Müzikle Birleşmenin’ 70. yılını kutlamak için yeni logolar, yazı tipleri ve renkli yeni bir marka kimliğiyle görünümünü yeniledi.

* İşte detayları!

UHA/ İnternational News Agency

İSVİÇRE, 19 AĞUSTOS 2025 – Dünyanın en büyük canlı müzik etkinliği olmanın 70. yılını kutlamak amacıyla Eurovision Şarkı Yarışması, yeni logolar ve özel hazırlanmış bir yazı tipi içeren yepyeni bir görünümle marka kimliğini yeniledi.

2004’te ilk kez tanıtılan ve 2014’te yeniden tasarlanan el yazısı ana logo, “Singing Sans” adlı özel bir yazı tipinden oluşturulan sade ve akıcı tek bir işarete dönüştürüldü.

Kuruluşun “her zamankinden daha güçlü attığını” belirttiği ikonik Eurovision kalbi, logonun merkezindeki yerini koruyor.

3D “Bukalemun Kalp” artık her biri Eurovision’un bir yılına karşılık gelen 70 katmandan oluşuyor ve “kültürel etkileri, müziği ve hareketi özümseme” yeteneğini simgeliyor.

“Eurovision Şarkı Yarışması her zaman evrimle ilgili oldu – müzikal, kültürel ve yaratıcı açıdan,” diye konuştu Eurovision Şarkı Yarışması Direktörü Martin Green.

Bu yenilenme, 70 muhteşem yılı onurlandırırken markayı heyecan verici bir geleceğe taşıyor. Cesur, eğlenceli ve kalp dolu – tıpkı yarışmanın kendisi gibi,” diye ekledi Green.

Şarkı yarışması, 24 yaşındaki JJ (Johannes Pietsch)’in pop-opera baladı “Wasted Love” ile birinci olmasının ardından 2026’da Avusturya’da yapılacak.

Gelecek yılki Eurovision Şarkı Yarışması’na doğru ilerlerken yeni marka kimliğimizin daha fazlasını göreceksiniz ve daha çok sürpriz olacak,” dedi Green.

Ancak bu taptaze yeni görünüm bazı hayranlardan çevrimiçi eleştiriler aldı; organizasyona eski tasarıma geri dönmesi çağrısı yapıldı. Bir “Eurofan” bunu “Eurovision tarihinin 70 yılı içindeki en büyük düşüşü” olarak nitelendirdi.

Eurovision Şarkı Yarışması’nın marka yenilemesi, Avrupa Yayın Birliği (EBU) ile Britanyalı marka stüdyosu PALS iş birliğiyle hazırlandı. PALS, 2023 Liverpool için marka stratejisi üzerinde de çalışmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.