enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:43 Bakan Işıkhan: Lösemili çocuklarımızın tedavisinde kullanılan 77 ilacı karşılıyoruz
00:40 Bakan Göktaş: Aileyi ve dinamik nüfus yapımızı güçlendirmeyi sürdüreceğiz
00:28 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının “Ev Sahibi Türkiye” başvuruları,10 Kasım Pazartesi günü başlayacak…
00:24 Türkiye, üst üste 3. kez UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi
00:22 Bakan Kurum, “Karabük Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde konuştu…
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile görüştü
00:11 Demir Perdenin Ardında: Yıkılışının 36. Yılında Berlin Duvarı ve Dönüşen Dünya
00:05 Adalet Bakanı Tunç, “Türkiye Yüzyılı’nı aynı zamanda “adaletin yüzyılı” kılmayı hedefledik”
11:59 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:45 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:44 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:40 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:40 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:32 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:23 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:09 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:09 Tam elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18’e yaklaştı…
00:07 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek…
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milletimizin mal varlığı ve alın teri faizle sömürülüyor

Milletimizin mal varlığı ve alın teri faizle sömürülüyor
21 Haziran 2025
11
A+
A-

* Doğrudur ciddi Müslümanlar Rabbimizin emirlerinde fayda, yasaklarında zarar görürler. Bu zararlar maddi olabilir, kişisel ve toplumsal olabilir, ruhi ve ahlaki de olabilir.

 * Detayı haberimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

İSTANBUL, 21 Haziran 2025 – Rahmeti sınırsız olan Rabbimiz, faizin kendisine açılan savaş olduğunu bildirmekte, kendisinin de savaş açacağını açıklamaktadır.

Ama bu yasak/haram, inançlı olsun ve olmasın her düşünür insanın kavrayabileceği bir açıklıkta bir zulüm. Milletimizin mal varlığı ve alın teri faizle sömürülüyor. Yüksek faiz politikası ile daha bir kanı emiliyor.

Faiz sömürüsüne araca alan baş kurum da T.C. Merkez Bankası. Ekonomimizin muhtaç olduğu parayı basmıyor. Bankalara kredi olarak bastırtıyor. Bu faizli düzenle ekonomimizin düze çıkması mümkün değil. Yüksek faiz politikasında para bankaya yatırılıyor. Bankadan alınıp yine bankaya yatırılıyor. Yatırım ve üretim yok.

Yıllardır bu gerçekleri hatırlatıyoruz. Yalnızca İktidara değil, muhalefete de, sendikalara da haykırıyoruz  ama duyan yok.

Faizin darbesinin yiyenler ses çıkarmaya başladı ama yine de sistemimin kendisine değil.

Sonunda kabak faizi alıp verenlerin değil hayat pahalılığı altında ezilen halkımızın başına patlıyor.
Allah’ı unutan, israf savrulan, magazine ve spora verdiği aklını kendi menfaati için ne kullanamayan halkımıza buna da müstahak. Nasıl olursanız öyle yönetilirsiniz,

Şimdi haberi okuyabiliriz.

YANDAŞLARIN MEHMET ŞİMŞEK İSYANI BÜYÜYOR

TCMB’nin dün politika faizini yüzde 46’da sabit bırakmasının ardından iktidara yakınlığı ile bilinen gazeteler, ekonomi yönetimini adeta topa tuttu. Yeni Şafak’ın Şimşek ve ekibini hedef alan manşetlerine, bu kez AKP’ye yakınlığı ile bilinen İhlas Yayın Holding de dahil oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün açıkladığı PPK kararı ile politika faizini yüzde 46’da sabit bıraktı.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve aylardır yüksek faizler nedeniyle ekonomi yönetimine tepkili olan iş dünyası, faiz kararının ardından Şimşek ve ekibine sert tepki gösterdi.

YENİ ŞAFAK’IN İSYANINA İHLAS DA KATILDI 

Eski TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınma sürecinde kritik rol oynayan Yeni Şafak’ın aylardır Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik sert eleştirilerine, iktidara bağlılığı ile bilinen bir yayın organı daha dahil oldu.

İhlas Yayın Holding çatısı altında bulunan Türkiye Gazetesi, faiz kararının ardından çıktığı sayıda ekonomi yönetimini manşetten hedef aldı.

‘PARA FAİZDE PİYASA KRİZDE’

Şimşek’in faiz politikasını eleştiren haberde ‘Para Faizde Piyasa Krizde’ başlığı kullanılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Faiz belasını kaldıracağız, başka yolu yok” mesajı, sanayici ve ihracatçıların “Bu faizle yatırım imkânsız, küçülüyoruz. Tehlike büyük” açıklamalarına rağmen Merkez Bankası faiz indirmedi. İş dünyası “Faizler inmez, finansman desteklenmezse olumsuz tablolar görülebilir” uyarısı yapıyor…” ifadelerine yer verildi.

Derleyen: Mustafa Balcı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.