enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 ABD, İran’ı vurdu: Şimdi ne olacak?
00:45 Kartepeli Gençlerden İngilizce Tiyatro Oyunu
00:41 Kocaeli’deki hastanelerin sorunları TBMM Sağlık Komisyonu’na anlattı getirildi
00:39 Bel ve kalçada sabah tutukluğu varsa dikkat!
00:36 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt: “ABD Başkanı Trump ülkenin yeniden bir çatışmanın içine sürüklenmesini istemiyor”
00:35 İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Avrupa ülkelerine, İsrail’in saldırganlığına karşı sorumlu ve adil bir tutum sergileme çağrısında bulundu.
00:30 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AKP’nin Kamuda Tasarruf Masalı Tutmadı: Harcamalar Yüzde 64 Artı!”
00:27 Uyuşturucu Artık Sokakta Değil, Evde, Okulda, Apartmanda!
00:25 “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” güncellendi
00:23 Depozito Yönetim Sistemi (DYS) tanıtım ve koordinasyon toplantısı
00:22 Almanya İsrail’e silah satışını yoğunlaştırdı:, Beş haftada 4 milyon avroluk ihracat
00:20 İrlanda Başbakanı Micheal Martin, “İsrail’in, Gazze’deki durumu objektif kriterlere göre anlatan her raporu reddetmeye son vermesi lazım”
00:16 CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
00:11 Makam çekişmesinin, koltuk kavgasının bitmediği CHP’de, şaibeli kurultay savaşı iyice alevlendi.
00:07 KADEM Kocaeli’den Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyelerine Yönelik Eğitim
00:02 Medeniyetler Çatışması, Batı Karşıtlığı ve İslamcılığın Yeniden İnşası
00:01 Avrupa Birliği (AB) liderleri İsrail’e, Gazze’ye uyguladığı ablukayı sonlandırması çağrısında bulunarak sivil can kayıplarından esef duyduklarını bildirdi.
23:22 Bakan Uraloğlu: “Ülkemiz, sadece fiziki yolları birleştiren bir ülke değil, aynı zamanda güveni ve sürdürülebilirliği inşa eden bir ortaktır.”
23:00 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den, Türk Kara Kuvvetlerinin 2 bin 234’üncü kuruluş yıl dönümü mesajı
18:09 Analiz: İsrail-İran Savaşı’nın Avrupa’daki Yansımaları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni’nde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu’dan “Türkmen Beyi” mesajı…

Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni’nde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu’dan “Türkmen Beyi” mesajı…
13 Mayıs 2025
13
A+
A-

* Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni’nde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin Türkiye’mizi, 86 milyonu kuşatan birlik ve beraberlik projemizi inşallah hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

ADANA, 13 MAYIS 2025 –  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin Türkiye’mizi, 86 milyonu kuşatan birlik ve beraberlik projemizi inşallah hep birlikte hayata geçireceğiz.” dedi.

Zorlu, merkez Sarıçam ilçesindeki Yörük Ormanı’nda 21’incisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Kültür ve Sanat Şöleni’ne katıldı.

Katılımcıların geleneksel Yörük Türkmen giysileri giydiği şölende Zorlu, “Toy Beyi” seçildi.

Zorlu, şölende yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bana uygun görülen bu önemli vazife gerçekten onur verici.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı olarak görevlendirildiğini anımsatan Zorlu, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin her bir yanındaki bütün Yörük Türkmenleri ile gönlümüz bir atıyor. Onlar için mücadeleye başlıyoruz inşallah. Sizlerin problemlerini çok iyi biliyoruz. Sayın Valimiz ve diğer yetkililerimizle görüştük. Döndükten sonra o problemlerin üzerine eğileceğiz.”

Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tonyukuk Yazıtı’nda, ‘Biz içimizi, dışımız tutmuş gibiyiz. Yufka yumuşaktır, incedir, delmek kolaydır. Kalın olursa delmek zordur’ diyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin gelecek vizyonu için ortaya koyduğu iç cephemizi bütünleştirme projesi, aslında binlerce yıl önce Tonyukuk Yazıtı’nda bize yol gösteren bu ifadenin bir tecellisidir. Hiçbir ayrım gözetmeksizin Türkiye’mizi, 86 milyonu kuşatan birlik ve beraberlik projemizi inşallah hep birlikte hayata geçireceğiz. Bu barış ve kardeşlik projesini inşallah bu topraklara hep birlikte kazıyacağız.”

Yörük Türkmenliği’nin, etnik kimlik değil medeniyet tasavvuru olduğunu dile getiren Zorlu, “İnşallah bütün Türk dünyasını bir araya getirecek bu kutlu yürüyüşün neferleri olacağız.” dedi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de şölenin, Türk tarihinin, kimliğinin ve köklerinin kutlu hatırlayışı olduğunu ifade ederek, “Kültürüne sahip çıkmayan milletler zamanla kimliğini yitirir. Oysa biz binlerce yıllık mirasımıza yaslanarak istikbale, geleceğe hep beraber yürüyoruz. Yörük Türkmen kültürü bu milletin ruh köküdür. Bizler de bu kültürü yaşatmayı, korumayı ve gelecek nesillere aktarmayı kendimize bir borç biliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Zorlu ve Köşger, alanda kurulan çadırlardaki vatandaşlarla sohbet etti.

Programa, AK Parti Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru ve Faruk Aytek, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı, MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.