enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda bugün Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi..

Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi..
3 Mayıs 2025
47
A+
A-

* Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Üşümezsoy, bölgede parça parça kırılmaların sürdüğünü ifade etti.

* Detayı haberimizde…

UHA / İnternational News Agency

İSTANBUL, 03 MAYIS 2025 – Marmaraereğlisi açıklarında meydana gelen ve İstanbul dahil çevre illerden de hissedilen deprem, kamuoyunda yeni bir büyük deprem endişesine yol açtı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.0, AFAD ise 3.7 olarak açıkladı. Sarsıntının ardından TV100 canlı yayınına katılan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da da hissedilmişti... Şener Üşümezsoy Tekirdağ'daki depremi değerlendirdi: Yeni bir faya mı gidiyor?”YENİ BİR FAYA GİTMİYOR”

Üşümezsoy, son depremin 2019 yılında meydana gelen ve 23 Nisan 2024’te yaşanan depremlerle aynı hattın devamı olduğunu söyledi. “Bu doğal oluşan bir artçı. Yeni bir faya yönelmiyor. Oradaki fayın kendi içinde yaşadığı birikmelerin sonucu” diyen Üşümezsoy, korkulacak bir senaryonun olmadığını ancak yeni bir 6 büyüklüğünde depremin olabileceğini ifade etti.

İstanbul'da da hissedilmişti... Şener Üşümezsoy Tekirdağ'daki depremi değerlendirdi: Yeni bir faya mı gidiyor?”TEK PARÇA KIRILMA BEKLEMİYORUZ”

Fayın derinliğine dikkat çeken Üşümezsoy, “Silivri çukurundaki depremler yaklaşık 20 kilometre derinliğe uzanıyor. Aynı şekilde Tekirdağ çukurundaki depremler de 20-25 kilometreye ulaşıyor. Bu nedenle fay derin ve kırılmalar parça parça gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

İstanbul'da da hissedilmişti... Şener Üşümezsoy Tekirdağ'daki depremi değerlendirdi: Yeni bir faya mı gidiyor?”7.2’LİK DEPREM SENARYOSU GERÇEKÇİ DEĞİL”

Uzman isme göre, parça parça gerçekleşen bu kırılmaların birikmiş büyük bir enerjiye işaret etmediğini belirterek, “Bir seferde kırılacak 7 ya da 7.2 büyüklüğünde bir deprem beklenmiyor. O korkulacak senaryo için dayanak yok” dedi.

İstanbul'da da hissedilmişti... Şener Üşümezsoy Tekirdağ'daki depremi değerlendirdi: Yeni bir faya mı gidiyor?Marmara Denizi’nde tek parça, boydan boya uzanan 180 kilometrelik bir fay hattı olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Üşümezsoy, “Hayır, o fay iki ayrı parçadan oluşuyor. Bir bütün halinde kırılması mümkün değil” dedi

İstanbul'da da hissedilmişti... Şener Üşümezsoy Tekirdağ'daki depremi değerlendirdi: Yeni bir faya mı gidiyor?Üşümezsoy ayrıca Prof. Dr. Celal Şengör’ün de tek parça fay senaryosundan vazgeçtiğini öne sürdü.

İstanbul'da da hissedilmişti... Şener Üşümezsoy Tekirdağ'daki depremi değerlendirdi: Yeni bir faya mı gidiyor?Son olarak artçıların nasıl seyredeceği konusuna da değinen Üşümezsoy, “Küçük şiddetlerde devam edecek. Belki bir tane 6 büyüklüğünde deprem daha olabilir. Ama bu fay küçük enerjilerle, parça parça kırılarak kendini boşaltıyor. Panik yapılacak bir durum yok” ifadelerini kullandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.