enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
00:20 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
00:15 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
23:31 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:18 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:00 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:46 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:49 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
17:29 KADEM Kocaeli Temsilciliği’nden “Aşurede Buluşalım” Etkinliği
17:10 Bölge Organizasyonuna yeni soluk!
10:35 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko’dan Tarım Bakanı’na Sert Tepki: “Pestisiti Gizlemek, Milleti Zehirlemeye Ortak Olmaktır!”
10:08 İletişim Başkanı Altun: Özgür Özel’in ifadeleri toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluktur
09:53 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki
09:48 6 kıtaya karavan satıyor
09:40 Bakan Tunç: Kamu düzenini bozan eylemler, ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemez
09:31 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
08:00 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:54 AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
00:46 Kartepe Belediyespor Yüzme Takımından Milli Takıma 2 Sporcu
00:34 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkan Özyurt: Nizip İş Dünyasından Türkiye’ye İhracat Başarışı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

IJS Istanbul Jewelry Show, Türkiye Gümüş Takı Sektörüne İvme Kazandıracak!…

IJS Istanbul Jewelry Show, Türkiye Gümüş Takı Sektörüne İvme Kazandıracak!…
4 Nisan 2025
25
A+
A-

* Türkiye, mücevher sektöründe dünyada önemli bir konumda bulunurken, gümüş takı pazarı da yükselişini sürdürüyor.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

Son yıllarda artan üretim kapasitesi ve ihracat hacmi, yerli üreticileri global arenada güçlü bir oyuncu haline getirirken, yerli tüketicilerin hem estetik hem de yatırım amaçlı gümüş takıya olan ilgisi de, iç piyasa talebindeki artışı istikrarlı biçimde canlı tutuyor.

İstanbul'dan Dünyaya Mücevher Işıltısı - Sektör NEWS Altın & Mücevher

“Türkiye, dünyanın en büyük mücevher üreticilerinden biri olarak, gümüş takı ihracatında da güçlü bir paya sahip” diyen IJS Istanbul Jewelry Show Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, özellikle Avrupa, Orta Doğu ve Amerika gibi bölgelere yapılan gümüş takı ihracatının, her geçen yıl artarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye gümüş takı ihracatının 2024 yılında 259 milyon doların üzerinde gerçekleştiğini belirten Cengiz, “Nisan ve Ekim aylarında yılda iki kez düzenlediğimiz Istanbul Jewelry Show’da, özellikle el işçiliğiyle üretilen tasarımlar ve modern tekniklerle işlenen gümüş takılar, uluslararası alıcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Fuarımızın 16-19 Nisan tarihlerindeki 57. edisyonunda da ülkemizin önemli gümüş takı üreticileri en yeni koleksiyonlarını sergilemeye hazırlanıyor” dedi.

48. Istanbul Jewelry Show yarın başlayacak

Türkiye gümüş takı sektörü, artan iç talep, yükselen ihracat rakamları ve uluslararası fuarların sağladığı iş bağlantılarıyla güçlenmeye devam ediyor.

Istanbul Jewelry Show

Dünyanın en büyük mücevher fuarlarından biri olan IJS Istanbul Jewelry Show,  altın ve mücevher sektöründe olduğu gibi gümüş takı sektörünün büyümesinde de önemli bir rol üstleniyor.

Ana Sayfa | IJS Istanbul Jewelry Show

Nisan ayında 57.’si düzenlenecek buluşma, sektördeki yenilikleri ve trendleri yakından takip etme imkânı sunarken, Türkiye’nin gümüş takı alanındaki gücünü uluslararası arenada daha fazla görünür hale getirecek. Özellikle yabancı alıcıların Türkiye pazarına olan ilgisini artırarak, ihracatın büyümesine destek olan IJS Istanbul Jewelry Show, gümüş takı sektörünün 2025 ihracatına önemli bir girdi sağlayacak.

Informa Markets tarafından Elmas Kule sponsorluğunda gerçekleşecek 57. buluşmanın Buyers’ Lounge sponsorluğunu ise HRD Antwerp üstleniyor.

Kemal Arslan

Gazeteci* Kemal ARSLAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.