enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD 500 bin göçmenin yasal statüsünü sonlandırdı ve ülkeyi terk etmeleri için süre verdi

ABD 500 bin göçmenin yasal statüsünü sonlandırdı ve ülkeyi terk etmeleri için süre verdi
23 Mart 2025
10
A+
A-

* ABD yüz binlerce göçmenin yasal statüsüne son verdiğini ve onlara ülkeyi terk etmeleri için süre tanıdığını açıkladı.

*Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

Başkan Donald Trump, ABD tarihindeki en büyük sınır dışı etme operasyonunu yürütme ve özellikle Latin Amerika ülkelerinden gelen göçü azaltma sözü verdi.

Karar, eski Başkan Joe Biden tarafından Ekim 2022’de başlatılan ve bir sonraki yılın ocak ayında genişletilen bir program kapsamında ABD’ye gelen yaklaşık 532 bin Kübalı, Haitili, Nikaragualı ve Venezuelalıyı etkiliyor.

Söz konusu kişiler, ABD İç Güvenlik Bakanlığı kararının salı günü Federal Sicil’de yayınlanmasından 30 gün sonra yasal korumalarını kaybedecekler. Bakanlığın kararına göre bu, program kapsamındaki göçmenlerin ülkede kalmalarına izin veren başka bir göçmenlik statüsü almadıkları takdirde 24 Nisan’a kadar ‘ABD’yi terk etmeleri gerektiği’ anlamına geliyor.

Venezuelalılar ABD'ye girmeye çalıştıkları Meksika'dan ülkelerine geri döndüler. (AFP)

Venezuelalılar ABD’ye girmeye çalıştıkları Meksika’dan ülkelerine geri döndüler. (AFP)

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, ABD’de sığınmacılara destek veren Welcome.US adlı kuruluş, karardan etkilenenleri ‘derhal’ bir göçmenlik avukatından tavsiye almaya çağırdı.

Kübalılar, Haitililer, Nikaragualılar ve Venezuelalılara yönelik program, insan hakları sicilleri kötü olan bu dört ülkeden ayda 30 bine kadar göçmenin iki yıl boyunca ABD’ye girmesine izin veriyordu. Biden o dönemde planın kalabalık ABD-Meksika sınırındaki baskıyı hafifletmek için ‘güvenli ve insani’ bir yol olduğunu söylemişti.

Ancak İç Güvenlik Bakanlığı programın ‘geçici’ olduğunu doğruladı. Kararda, “Geçici kalma izni doğası gereği geçicidir; tek başına herhangi bir göçmenlik statüsü elde etmek için gerekli değildir ve ABD’ye kabul anlamına gelmez” denildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.